Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Volcán de la Garrinada: un tesoro geológico en Olot

Història i Formació

El Volcà de la Garrinada, ubicat a la pintoresca ciutat d’Olot, constitueix una part essencial del ric llegat geològic de la comarca de la Garrotxa. Aquest volcà, que forma part del conjunt volcànic d’Olot, ha estat testimoni dels canvis paisatgístics al llarg de milers d’anys.

La història d’aquest volcà es remunta a èpoques antigues, quan les forces tel·lúriques van obrir camí a través de la terra, donant lloc a la formació del seu imponent cràter. Des de la seva última erupció, ha evolucionat en un punt d’interès geològic que captiva l’atenció dels amants de la natura i els científics.

Característiques Geològiques

Amb una forma cònica ben definida i un cràter que narra la seva pròpia història, el Volcà de la Garrinada destaca per les seves característiques geològiques úniques. Les roques volcàniques, predominantment basàltiques, donen a aquesta estructura un color negre profund que contrasta amb el verd dels seus voltants.

La relació del Volcà de la Garrinada amb la vegetació dels seus vessants crea un mosaic visual fascinant, destacant la manera com la vida ha prosperat en aquest entorn volcànic. Aquesta simbiosi entre la geologia i la biologia converteix aquesta àrea en un laboratori natural a l’aire lliure.

Rutes de Senderisme al Voltant del Volcà

El volcà actualment és inaccessible a peu però es pot visitar des dels voltants per gaudir d’una experiència immersiva en la natura i la geologia. Diverses rutes de senderisme ofereixen perspectives úniques d’aquesta meravella natural:

  1. Ruta pel volcà Montsacopa: Una passejada fins al cim del volcà Monstacopa, permet gaudir d’unes vistes perfectes del seu veí, la Garrinada; tot aprofitant per visitar el cràter i l’Ermita.
  2. Ruta en bici al voltant del volcà Garrinada: Pels amants de la bicicleta, aquesta ruta ofereix una experiència més llarga que connecta el barri de Sant Miquel cap al barri del Morrot, rodejant el volcà.

Vistes del volcà tot jugant: Aquesta, més que una ruta, és una proposta de descoberta diferent. Resulta que als peus de la Garrinada, entrant pel barri de Sant Miquel, s’hi poden trobar unes pistes per jugar a bàsquet o futbol, una  oportunitat per gaudir de les bones vistes del volcà i la zona.

És essencial respectar les normatives locals i mantenir una actitud respectuosa cap a aquest entorn natural. Aquest volcà no només és un testimoni del passat geològic, sinó també una oportunitat única per connectar amb la natura i gaudir dels paisatges que ofereix la Garrotxa.

Share Post