Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

Del 3 al 6 de desembre de 2022

DESCARREGUEU-VOS ELS PROGRAMES 2022!

Fira del Pessebre

Del 3 al 6 de desembre
De Sant Esteve a la plaça del Carme

Una Fira del Pessebre amb més productes de Nadal que mai!

Us falta alguna figura del pessebre, no trobeu el tió o esteu buscant el millor regal Km. 0? Teniu una cita amb la Fira del Pessebre al centre d’Olot, del 3 al 6 de desembre.

De Sant Esteve a la plaça Major

A la plaça d’Esteve Ferrer hi trobareu les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposaran i vendran les seves escultures. A la plaça Major, hi haurà com ja és tradició, el mercat de Nadal Km. 0: un espai on es poden trobar els millor productes per regalar aquest Nadal fets per artesans i productors de la Garrotxa. Hi podreu comprar des de mel, joieria, moda, productes de fajol o cosmètica natural, entre moltes altres coses!

De la plaça Major al Carme

Des de la plaça Major, baixant pel carrer Ferrarons, a la plaça Pia Almoina i al llarg del carrer Alfons Vè hi haurà el mercat de Nadal amb les típiques parades plenes d’articles de Nadal (tions, arbres de Nadal, figuretes de pessebre…). Finalment, baixant pel carrer Major fins la plaça del Carme hi haurà una trentena de parades al mercat d’artesania amb productes alimentaris i no alimentaris, tots ells fets a mà.

I, com a novetat, aquest any a la plaça del Carme hi trobareu l’espai Playmobil amb parades de venda i un diorama d’un pessebre fet de Playmobil!

Activitats familiars

Plaça del Carme (del 3 al 6 de desembre)
Passeig de la Muralla (del 3 al 5 de desembre)

La Fira del Pessebre torna a programar activitats de Nadal per a tota la família.

La carpa d’activitats estarà ubicada a la plaça del Carme. Aquest any incorporem també tres activitats al passeig de la Muralla, els dies 3, 4 i 5 de desembre.

Totes les activitats, tant de la carpa d’activitats de la plaça del Carme com les del passeig de la Muralla, són gratuïtes.

Fil Musical de Nadal

Tardes del 3 al 5 de desembre
Diferents espais del centre d’Olot

Les tardes de la Fira del Pessebre estaran plenes de nadales!

Aquest any, torna a la fira el Fil musical de Nadal: els dies 3, 4 i 5 de desembre a diferents places del centre de la ciutat hi haurà concerts de Nadal de petit format.

El gegantó Tió!

3 de desembre a les 17 hores
De Sant Esteve a la plaça del Carme

Sabíeu que als anys 90, l’Associació de Comerciants de la Garrotxa va decidir encarregar a l’escultor Modest Fluvià un gegantó per incloure’l a la faràndula olotina? Sí, el gegantó Tió!! 

Gràcies a l’Escola Municipal d’Expressió, el 2018 es va recuperar, restaurar i, ara, torna a ballar de nou!

El dissabte 3 de desembre a les 5 de la tarda, el gegantó Tió farà una cercavila, acompanyat dels Ministrers de la Bouera, des de Sant Esteve a la plaça del Carme, on farà el seu ball a càrrec de l’Esbart Olot. Us hi esperem!

La 1a nadala de l’any

6 de desembre a les 18 hores
Firal Petit

Més de 100 nens i nenes cantaran nadales amb la Núria López!

La música tancarà aquesta edició de la Fira del Pessebre amb un acte molt esperat per a totes les famílies de la comarca: la 1a nadala de l’any! Més de 100 alumnes d’escoles de la comarca cantaran nadales composades per l’Albert Carbonell sobre l’escenari del Firal Petit, acompanyats de la solista Núria López, finalista del programa Eufòria de TV3.

La Fira en imatges

La tradició de la fira del pessebre a Olot

Des que som petits, que per a nosaltres, anar a fer un vol per Olot a principi de desembre, visitar les paradetes d’artesania i els pessebres és tota una tradició, de fet, és d’aquelles tradicions arrelades que si no vivim, sentim que el Nadal encara no ha arribat.

Però sabeu que això és un acte típic d’Olot?

Com a cada poble i cada ciutat, aquesta tradició té els seus orígens i el seu perquè i volem compartir amb vosaltres una mica d’aquesta història.

Sabíeu que antigament el mercat de Nadal es deia el Mercat de l’Alimara?

Una alimara és la foguera que es fa especialment en llocs elevats per donar senyals de presència.

Sabeu per què va néixer el mercat de l’Alimara? Doncs va ser per iniciativa dels botiguers de la plaça del Mig i per potenciar el comerç abans de Nadal! Van decidir fer un petit mercat on venien objectes de tota mena, efectivament relacionats amb el Nadal (com pins, avets, nadales, figures de pessebres, treballs artesanals, ornaments, felicitacions nadalenques, etc.). En aquest mercat artesanal hi feien alimares al centre, per tal que els ciutadans que anessin al mercat, no passessin fred.
Gràcies al seu gran èxit, aquest mercat ha acabat esdevenint el gran mercat nadalenc, que coincideix amb la inauguració de la fira dels pessebre de gran renom a Olot gràcies als grans artesans i al bon renom del Museu dels Sants.

La Fira del Pessebre d’Olot

El 1877 és la data més antiga que es fa recull de la tradició de realitzar els pessebres a casa, i és que abans, les famílies feien el seu propi pessebre i obrien les portes de casa per deixar als ciutadans anar-lo a visitar.

No era cap esdeveniment marcat, era un acte que les famílies feien amb molta il·lusió, de caràcter espontani i els agradava compartir amb la resta de ciutadans.

El 1915 es va fer el primer concurs de pessebres per a potenciar aquesta tradició. A partir d’aquí, i després de ser un esdeveniment amb molts alts i baixos a causa de la guerra i alguns canvis d’associacions, la fira del pessebre va esdevenir Mostra Internacional del Pessebre l’any 1992, i obrí les seves portes més enllà del teixit olotí.
La fira del pessebre sempre ha estat molt ben acollida a Olot, i això també és degut a les influències del Museu dels Sants d’Olot i dels artistes de renom.

INFORMA’T SETMANALMENT A TRAVÉS DE WHATSAPP

whatsapp-black

1. Des del mòbil, fes clic al botó de més avall i se t’obrirà una conversa de Whatsapp amb DESCOBREIX OLOT

2. Fés clic a “ENVIAR” a les paraules que veuràs escrites: DESCOBREIXOLOT.

3. Rebràs un missatge automàtic de benvinguda. Voldrà dir que el procés de subscripció s’ha fet correctament. És molt important que guardis el telèfon com a contacte per continuar rebent les millors propostes per (re)descobrir Olot!

UNEIX-T'HI!

HO PROMOU