Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
carnaval olot

16, 17 i 18 de febrer de 2024

El Carnaval d’Olot

Amb més de 80 anys d’història, el Carnaval d’Olot és una de les festivitats més esperades del territori garrotxí. Organitzat pel CIT (Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot), arriba als carrers de la ciutat el cap de setmana després dels carnavals generals. Però… sabeu per què?

Visca la festa!

I és que es tracta que tothom en pugui formar part i gaudeixi d’aquests dies, des dels més petits fins el més veterans. Per això, el Carnaval d’Olot desplega un gran ventall d’activitats que es duen a terme durant tota la setmana, concloent la celebració el cap de setmana, amb molts colors, disbauxa i alegria.

D’entre els actes del Carnaval d’Olot destaquen:

  • L’Espectacle reial, un Playback musical en què s’interpreten cançons de totes les èpoques, combinant la música amb l’humor i la diversió.
  • El carnaval infantil, perquè els petits de la casa puguin lluir les seves disfresses.
  • La Gran Rua de carnaval, el dissabte a la tarda.
  • I la gran festa de carnaval del dissabte a la nit amb música i DJ’s pels joves (i no tant joves!)

La Gran Rua

La Gran Rua de carnaval és la cirereta del pastís.

Comença habitualment a les 17 h. a l’antiga estació d’Olot i finalitza a la plaça Clarà. A la Gran Rua no només no importa l’edat, sinó que tampoc d’on vinguis, ja que està formada per carrosses procedents d’arreu del territori català! Totes elles es desplacen a la ciutat moguts per la seva passió pel carnaval, la mateixa passió que fa que totes les coreografies, vestimentes i carrosses estiguin treballades al detall. Per aquest motiu el Carnaval d’Olot se celebra un cap de setmana més tard del que se celebra en altres llocs, ja que d’aquesta manera poden assistir colles carnavalesques de tot el territori.

Durant la rua, totes elles demostren les seves “obres d’art” i un jurat les valora. D’aquí se n’extreu el podi del concurs de carrosses i comparses.. però us assegurem que l’energia i l’alegria són essencials!

Algunes de les colles que formen o han format part de la rua són la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca, els Emmaskarats, la Santjoanenca, el Pòsit de l’Escala o els Llunàtics de Cunit.

El Rei i la Reina del Carnaval

El Rei i la Reina són la peça essencial per a què l’essència del carnaval arribi a cada racó de la ciutat.

Aquests dos personatges solen ser de penyes carnavalesques molt estimades pels ciutadans d’Olot i són escollits per a representar la comunitat durant la festivitat.

Però el seu compromís amb la festa no recau simplement en sortir al carrer disfressats: el seu mandat reial inclou participar en l’Espectacle Reial i, el que és més important, en visitar diverses escoles i centres de gent gran de la ciutat, entre d’altres.

D’aquesta manera, no només porten el color i l’alegria del carnaval a aquests racons, sinó que també en mostren la cara més familiar, sensible i humana.

A més a més…

No et quedis amb ganes (ni amb gana!) pel Carnaval d’Olot! A prop dels carrers per on passa la Gran Rua podràs trobar diversos restaurants com:

Emporta’t un tastet de la gastronomia d’Olot i gaudeix de la festa!

Recorda que si tens l’App de Garrotxa Aprop i consumeixes en establiments d’Olot com el B-Crek o la Quinta Justa podràs acumular fins a un 3% de la compra.

Si vols conèixer altres establiments gastronòmics entra a la nostra pàgina web Delit Gatronòmic i assaboreix Olot!

El Carnaval d’Olot en imatges

INFORMA’T SETMANALMENT A TRAVÉS DE WHATSAPP

whatsapp-black

1. Des del mòbil, fes clic al botó de més avall i se t’obrirà una conversa de Whatsapp amb DESCOBREIX OLOT

2. Fés clic a “ENVIAR” a les paraules que veuràs escrites: DESCOBREIXOLOT.

3. Rebràs un missatge automàtic de benvinguda. Voldrà dir que el procés de subscripció s’ha fet correctament. És molt important que guardis el telèfon com a contacte per continuar rebent les millors propostes per (re)descobrir Olot!

UNEIX-T'HI!