Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Els 4 volcans d’Olot, els volcans més urbans de la Garrotxa

Descobreix els 4 volcans d’Olot: el volcà Montolivet, el Montsacopa, la Garrinada i el Bisaroques

Olot és una ciutat coneguda, a més de la seva gastronomia, pel seu interès natural i perquè es troba envoltada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Tot i que a Olot hi ha 4 volcans, poca gent ho sap. El Volcà Montsacopa és el més famós, conegut i turístic. Els altres tres són menys coneguts però també ben especials i bonics: són els volcans de Montolivet, Garrinada i Bisaroques.

Us animem a descobrir cadascun dels volcans d’Olot! Tots ells són diferents i mereixen una visita en forma d’excursió.

FOTOS: MARC TORRA | FRAGMENTS

Volcà Montsacopa

FOTOS: MARC TORRA | FRAGMENTS

El volcà Montsacopa és l’icona de la ciutat, i fa que Olot sigui de les poques ciutats, potser la única mundialment, que gaudeix d’un mirador 100 % volcànic.

Les vistes que ens ofereix són de quasi 360º i si hi pugeu podreu veure, a més de la ciutat, el Parc Natural i bona part de la Garrotxa, unes meravelloses vistes del Puigsacalm i l’Alta Garrotxa, la Vall de Bianya i fins i tot el Canigó, a França.

El volcà Montsacopa és un excel·lent indret on podreu gaudir de les sortides i postes del sol a Olot!

Dalt del volcà hi trobem El Fortí, un restaurant que defineix el seu espai com a gastrovolcànic. Si hi aneu podreu degustar una cuina moderna i d’autor elaborada amb productes de proximitat!

Si descobriu Olot en família, feu un cop d’ull a l’excursió al volcà Montsacopa amb nens.

COM ARRIBAR AL VOLCÀ MONTSACOPA

Volcà la Garrinada

FOTO: @eduvolador

Alineat sobre la mateixa fractura amb els volcans Montsacopa i Montolivet, i entre la riera de Riudaura i el riu Fluvià, el volcà Garrinada té tres cràters: el superior, de 150 metres de diàmetre; el central, de 300 metres, i l’inferior, de 423 metres, damunt del qual hi trobem avui el Volcanic Rural Resort La Garrinada.

Us imagineu una escapada, amb parella o en família, a un volcà? 

COM ARRIBAR AL VOLCÀ GARRINADA

Volcà de Montolivet

FOTO: @jgalobardes

El volcà Montolivet trobem a tocar del riu Fluvià, a l’alçada de les Fonts de Sant Roc, i per la seva falda s’hi enfila el característic barri de Sant Pere Màrtir, format per cases blanques esgraonades.

Dalt del volcà hi podreu veure una torre defensiva que data del segle XIX -igual que les dues que hi ha al volcà Montsacopa. De fet, si teniu ganes de caminar i fer una excursió més llarga per Olot, us proposem la ruta que va de Montolivet al Montsacopa.

Montolivet és un dels volcans d’Olot que més convida a caminar-hi!

Els extrems del volcà estan coberts de bosc: alzinar a la solana i roureda a l’obac. El seu cràter és espai de conreu.

COM ARRIBAR AL VOLCÀ MONTOLIVET

Volcà Bisaroques

Camí de Batet de la Serra hi trobareu el volcà Bisaroques, amb el cràter en forma de ferradura i amb una torre de defensa que data del 1835.

Si voleu arribar-hi caminant, una horeta més o menys, podeu sortir del Parc de les Bisaroques i seguir el Circuit 15 del Belluga’t a Olot, que us portarà fins a la torre de la Guerra Carlina, al cràter del volcà, la font de la Salut i des d’on podreu contemplar una panoràmica espectacular d’Olot!

COM ARRIBAR AL VOLCÀ BISAROQUES

Els volcans Olot a vista d’ocell

FOTOS: @eduvolador

Share Post