Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW | @
 

Història i històries del volcà Montsacopa

Voleu saber totes les batalles i batalletes del volcà Montsacopa?

Doncs sí, el volcà Montsacopa va ser un lloc estratègic (s. xix) durant la guerra del Francès i les guerres carlines.

La situació geogràfica privilegiada del volcà Montsacopa, amb vistes a les entrades d’Olot des de Castellfollit de la Roca, fins a Riudaura i la Vall de Bianya, va ser un punt clau per defensar la ciutat dels setges i els atacs dels enemics.

Des de l’Oficina de Turisme d’Olot programen visites guiades que descobreixen aquesta i d’altres històries quotidianes sobre la relació del volcà amb els olotins.

Foto: Marc Torra | Fragments

El cràter del volcà Montsacopa

Sabeu que és un dels volcans de la Garrotxa amb el cràter més perfecte?

El cràter del volcà Montsacopa presenta una forma circular d’uns 120 metres de diàmetre i 12 metres de profunditat! S’hi pot passejar pel seu voltant i també s’hi pot accedir per unes escales de fusta que condueixen fins al seu interior.

Què podeu fer al volcà?

  1. Degustar la gastronomia volcànica tot dinant, sopant, esmorzant, berenat, fent el vermut o un cafè al  Bar-Restaurant El Fortí.
  2. Gaudir de les millors vistes aèries de la ciutat d’Olot, i fer un munt de fotografies i penjar-les a les xarxes socials utilitzant el hashtag #DescobreixOlot
  3. Visitar el volcà Montscopa amb la ruta guiada que ofereix l’Oficina de Turisme d’Olot.
  4. Baixar al cràter del volcà! És totalment circular i fa 120 m de diàmetre. Us imagineu estirar-vos-hi i mirar el cel? O córrer i jugar-hi?
  5. Estar en silenci a l’ermita de Sant Francesc, reconstruïda l’any 1875.
  6. Pujar a les dues torres de guaita, bastides durant les guerres carlines (segona meitat del s. xix) i contemplar el paisatge de la zona volcànica de Garrotxa i fins i tot el Canigó, a França!
  7. Baixar al cràter i estirar-vos i no fer res, córrer i jugar…

Com s’hi arriba, al volcà?

Des de l’aparcament del cementiri.

Podeu seguir l’itinerari núm.17. És un recorregut de 400 m, d’uns 25 min, i és apte per a totes les edats! Per a nens, també!

*Les persones amb dificultats de mobilitat que necessitin accedir al volcà del Montsacopa amb vehicle han de sol·licitar l’autorització corresponent per correu electrònic a turisme@olot.cat amb uns dies d’antelació.

+info: 972 260 141 (Oficina de Turisme d’Olot).

Share Post
Written by

hola@descobreixolot.cat

Un blog amb les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!