Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

6 coses que podeu fer al Volcà Montsacopa

Per què visitar el Volcà Montsacopa?

Olot té 6 volcans urbans però el més emblemàtic de tots ells és el volcà del Montsacopa. Una de les visites recomanades a fer a Olot i una excursó ideal per fer en família. El millor del volcà? Té un cràter perfecte que podreu trepitjar i explorar i unes vistes de 360º sobre Olot i la Garrotxa.

Conèixer la història i batalletes del volcà amb una ruta guiada

Per parlar del volcà Monsacopa ens hem de remetre a l’erupció estromboliana que el va ocasionar fa més de cent mil anys. Alineat entre els volcans Garrinada i Montolivet, i formant part del Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa, és el volcà més accessible i que ofereix un mirador d’Olot més proper i cèntric.

En el segle XIX, el volcà Montsacopa va ser un lloc estratègic durant la guerra del Francès i les guerres carlines.

La situació geogràfica privilegiada del volcà Montsacopa, amb vista a les entrades d’Olot des de Castellfollit de la Roca, fins a Riudaura i la Vall de Bianya, va ser un punt clau per defensar la ciutat dels setges i els atacs dels enemics.

Des de l’Oficina de Turisme d’Olot programen visites guiades que descobreixen aquesta i d’altres històries quotidianes sobre la relació del volcà amb els olotins.

Foto: Marc Torra | Fragments

Explorar el cràter del volcà

Sabeu que és un dels volcans de la Garrotxa amb el cràter més perfecte?

El cràter del volcà Montsacopa presenta una forma circular d’uns 120 metres de diàmetre i 12 metres de profunditat! S’hi pot passejar pel seu voltant i també s’hi pot accedir per unes escales de fusta que condueixen fins al seu interior.

Més idees per fer al volcà Montsacopa

  1. Gaudir de les millors vistes aèries de la ciutat d’Olot, i fer un munt de fotografies i penjar-les a les xarxes socials utilitzant el hashtag #DescobreixOlot
  2. Visitar el volcà Montscopa amb la ruta guiada que ofereix l’Espai Cràter.
  3. Baixar al cràter del volcà! És totalment circular i fa 120 m de diàmetre. Us imagineu estirar-vos-hi i mirar el cel? O córrer i jugar-hi?
  4. Estar en silenci a l’ermita de Sant Francesc, reconstruïda l’any 1875.
  5. Pujar a les dues torres de guaita, bastides durant les guerres carlines (segona meitat del s. xix) i contemplar el paisatge de la zona volcànica de Garrotxa i fins i tot el Canigó, a França!

Com arribar al volcà Montsacopa?

Des de l’aparcament del cementiri:

Podeu seguir l’itinerari núm.17 i pujar escales amunt cap al cim del volcà.  És un recorregut de 400 m, d’uns 25 min, i és apte per a totes les edats! Per a nens, també!

*Les persones amb dificultats de mobilitat que necessitin accedir al volcà del Montsacopa amb vehicle han de sol·licitar l’autorització corresponent per correu electrònic a turisme@olot.cat amb uns dies d’antelació.

+info: 972 260 141 (Oficina de Turisme d’Olot).

Share Post