Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Volcà del Puig Roser: tota la informació que necessites

Alguna vegada has sentit la fascinació d’explorar un volcà? Imagina’t descobrint els secrets que guarda el Volcà Puig del Roser des de dins, un gegant adormit a la comarca de la Garrotxa. Però, quines històries i meravelles naturals amaga aquest antic volcà? T’invitem a endinsar-te a l’interior d’aquest curiós volcà al centre de la ciutat d’Olot entrant a l’espai museístic de l’Espai Cràter.

Un Gegant entre els Volcans de la Garrotxa

El Volcà Puig del Roser passa desapercebut per molts, ja que malgrat aixecar-se al casc antic de la ciutat, les cases i edificis l’amagaven estratègicament. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, una àrea de gran riquesa geològica i biològica. Aquest volcà, encara que actualment inactiu, ha jugat un paper crucial en la configuració del paisatge i la biodiversitat de la regió.

La Formació del Volcà

El Puig del Roser, com altres volcans de la Garrotxa, es va originar fa milers d’anys. La seva formació es deu a l’acumulació de lava i cendres durant les seves erupcions. Avui en dia, aquest volcà ens ofereix una finestra única al passat geològic de Catalunya.

Biodiversitat i Natura

L’entorn i l’interior del Puig del Roser és un paradís per als amants de la natura. La flora i fauna de l’àrea s’han adaptat a les condicions úniques del sòl volcànic, creant un ecosistema divers i fascinant. Des de l’interior del museu Espai Cràter, la finestra obligatòria per explorar el misteriós interior del volcà, es poden veure les parets de pedra original i algunes sorpreses per als més fans de la vulcanologia.

El Volcà Puig del Roser i la Ciutat d’Olot

Olot, coneguda com la ciutat dels volcans, té una relació especial amb el Puig del Roser. Aquest volcà no només ha modelat el paisatge, sinó també la història i la cultura de la ciutat. Des de la inauguració de l’Espai Cràter el 2022, l’espai s’ha convertit en epicentre de recepció de visitants a la ciutat.

Senderisme i Activitats a l’Aire Lliure

Per als aventurers, el Volcà Puig del Roser, als peus del volcà Montsacopa, pot ser l’inici de moltes rutes de senderisme. Abans o després de la visita a l’espai museístic, es pot complementar la immersió en la vulcanologia visitant qualsevol dels més de quaranta volcans que formen el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, una oportunitat per aprendre sobre geologia i ecologia.

Share Post