Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Volcà de la Garrinada: un tresor geològic a Olot

Història i Formació

El Volcà de la Garrinada, ubicat a la pintoresca ciutat d’Olot, constitueix una part essencial del ric llegat geològic de la comarca de la Garrotxa. Aquest volcà, que forma part del conjunt volcànic d’Olot, ha estat testimoni dels canvis paisatgístics al llarg de milers d’anys.

La història d’aquest volcà es remunta a èpoques antigues, quan les forces tel·lúriques van obrir camí a través de la terra, donant lloc a la formació del seu imponent cràter. Des de la seva última erupció, ha evolucionat en un punt d’interès geològic que captiva l’atenció dels amants de la natura i els científics.

Característiques Geològiques

Amb una forma cònica ben definida i un cràter que narra la seva pròpia història, el Volcà de la Garrinada destaca per les seves característiques geològiques úniques. Les roques volcàniques, predominantment basàltiques, donen a aquesta estructura un color negre profund que contrasta amb el verd dels seus voltants.

La relació del Volcà de la Garrinada amb la vegetació dels seus vessants crea un mosaic visual fascinant, destacant la manera com la vida ha prosperat en aquest entorn volcànic. Aquesta simbiosi entre la geologia i la biologia converteix aquesta àrea en un laboratori natural a l’aire lliure.

Rutes de Senderisme al Voltant del Volcà

Explorar el Volcà de la Garrinada a peu ofereix una experiència immersiva en la natura i la geologia. Diverses rutes de senderisme ofereixen perspectives úniques d’aquesta meravella natural:

  1. Ruta Circular del Cràter: Una passejada que envolta el cràter del volcà, permetent als visitants admirar la seva forma impressionant des de tots els angles.
  2. Camí Cap a les Fonts del Llémena: Aquesta ruta condueix als excursionistes a través de paisatges encantadors fins a les Fonts del Llémena, proporcionant una oportunitat per gaudir de la diversitat biològica de la zona.
  3. Sender de la Garrinada a l’Alta Garrotxa: Per als amants del senderisme més aventurers, aquest camí ofereix una experiència més llarga que connecta el Volcà de la Garrinada amb la sorprenent Alta Garrotxa.

És essencial respectar les normatives locals i mantenir una actitud respectuosa cap a aquest entorn natural. Aquest volcà no només és un testimoni del passat geològic, sinó també una oportunitat única per connectar amb la natura i gaudir dels paisatges que ofereix la Garrotxa.

Share Post