Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

Volcà de Montolivet: Una joya natural a Olot

Situat a la comarca de la Garrotxa, a la ciutat d’Olot, el Volcà de Montolivet destaca com una extraordinària mostra de la riquesa geològica de la zona. Aquest volcà forma part del conjunt volcànic de la Garrotxa, que inclou més de quaranta volcans distribuïts per tot el territori.

El Montolivet va tenir la seva última erupció fa milers d’anys, donant lloc a la formació del cràter que avui en dia és conegut com a la Fageda d’en Jordà. La història d’aquest volcà és una narrativa fascinant que ens transporta a una època en què les forces de la natura modelaven el paisatge amb la seva pròpia empremta.

Característiques Geològiques

El Volcà de Montolivet es presenta com una estructura cònica amb un cràter ben definit. La seva altura i inclinació moderada el converteixen en una opció accessible per als amants de la natura i els entusiastes de la geologia. Les seves roques volcàniques, caracteritzades per la presència de basalt, ofereixen una paleta de colors que varia des del negre intens fins a tonalitats més fosques.

Una característica única d’aquest volcà és la seva vinculació amb la Fageda d’en Jordà, un bosc on la vegetació es desenvolupa luxuriosament sobre les antigues colades de lava. Aquesta simbiosi entre la geologia i la biologia crea un entorn únic que mereix ser explorat.

Rutes a peu al Voltant del Montolivet

Explorar el Volcà de Montolivet a peu ofereix una experiència enriquidora per als visitants. Diverses rutes de senderisme ofereixen la oportunitat de descobrir els detalls més íntims d’aquesta joia natural. Algunes de les rutes més recomanades inclouen:

  1. Ruta del Cràter: Una passejada que circumda el cràter del volcà, oferint vistes panoràmiques impressionants dels voltants.
  2. Ruta de la Fageda d’en Jordà: Connecta el Volcà de Montolivet amb la Fageda d’en Jordà, permetent als visitants explorar a fons aquest bosc màgic.
  3. Camí de la Història Geològica: Una ruta educativa que destaca els aspectes geològics més rellevants del Montolivet, explicats a través de senyals informatius al llarg del recorregut.

És important recordar respectar les normatives ambientals i seguir les indicacions locals mentre es gaudeix d’aquest entorn natural. El Volcà de Montolivet és un testimoni silenciós de la majestuositat de la natura al llarg del temps.

Share Post