Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

Si és dilluns, a Olot hi ha mercat! Els dilluns són dies de trobada al centre d’Olot! Sempre hi ha qui, amb excusa o necessitat, puja (o baixa) al mercat setmanal Olot. Pagesos que aprofiten per posar-se al dia fent-la petar després de comprar planter, amigues que aprofiten per esmozar juntes després de fer la compra setmanal, mares i filles que es troben com cada setmana i comparteixen aquella estona que tant els agrada mentre compren a les seves parades preferides…!

_

MERCAT SETMANAL OLOT. UNA MICA D’HISTÒRIA DEL MERCAT DE REFERÈNCIA DE LA GARROTXA I LLISTAT DE PARADES ECOLÒGIQUES I DE PROXIMITAT

_

El mercat setmanal d’Olot té els seus orígens al segle XIII, quan se celebrava els dimecres a prop de la plaça Major. Des del 1702, però, el mercat setmanal va passar a celebrar-se en dilluns i molts n’hi diuen ja “El mercat del dilluns“.

Dividit en dos espais ben diferenciats, el mercat setmanal d’Olot esdevé un punt de referència no solament d’Olot, sinó de tota la comarca de la Garrotxa!

MERCAT DE ROBA D’OLOT

Compta amb 67 parades i està ubicat al Firalet, al Passeig d’en Ramon Guillamet, davant de Can Joanetes, seu de l’Ajuntament d’Olot.

MERCAT D’ALIMENTACIÓ

Compta 45 parades i està ubicat a el Firal, al Passeig d’en Blay, davant una de les cases modernistes més conegudes i boniques de la ciutat, la Solà de Morales.

Hi trobareu parades de fruita, verdura, flors, planter i plantes i altres productes d’alimentació com de mel o cafè a granel. La majoria de parades són de la provincia de Girona i moltes d’elles són de la Garrotxa!

Casi la meitat de les parades que trobareu al mercat setmanal d’Olot són de producció pròpia, i moltes, fan producció ecològica!

PARADES DE PRODUCTES ECOLÒGICS DE LA GARROTXA

PARADA ANTONI VIDAL

A la parada de l’Antoni Vidal, de La Canya, hi trobareu tomates i verdures cultivades ecològicament al seu hort de la Garrotxa.

Mercat Setmanal Olot

PARADA ISABEL VERT

A la parada de la Isabel Vert, de Sales de Llierca, hi trobareude Mel de La Garrotxa elaborada amb les seves pròpies abelles!

Mercat Setmanal Olot

PARADA MARC RABASCALL

A la parada d’en Marc Rabascall hi trobareu verdura i tomates ecològiques cultivades al seu propi hort de Sales de Llierca.

Mercat Setmanal Olot

PARADA CAL VIGATÀ

A la parada de Cal Vigatà, de La Pinya, hi trobareu formatges artesans de llet de vaca crua i pasteuritzada, curats i semicurats.

Mercat Setmanal Olot

PARADA JOAQUIM CAMPÀ

La parada d’en Joaquim Campà, de Tortellà, és una parada dedicada a la fruita, verdura del seu hort i productes de conserves fets a casa.

Mercat Setmanal Olot

PARADA CARME PLANA

A la parada de la Carme Plana, de Can Rovira de Batet de la Serra, hi trobareu productes de Fajol i tomates del seu hort.

Mercat Setmanal Olot

PARADA JERONI MERCADER

A la parada d’en Jeroni Mercader, d’Argelaguer, hi trobareu verdures de temporada que cultivades al seu hort. 

Mercat Setmanal Olot

PARADES DE PRODUCTES DE QUALITAT DE GIRONA I RODALIES

PARADA RAMON BRUNET

A la parada d’en Ramon Brunet hi trobareu verdures i tomates del seu propi hort ubicat a Santa Susanna, al Maresme.

Mercat Setmanal Olot

PARADA MANEL LAGRESA

La parada d’en Manel Lagresa, Japet dels Bous, són de Creixell – Borrassà i hi trobareu els seus formatges d‘elaboració pròpia.

Mercat Setmanal Olot

PARADA POLUX LLUC

A la parada d’en Polux Lluc, d’Ogassa, hi trobareu mel d’elaboració própia i herbes medicinals per infusionar-les o cuinar-les.

Mercat Setmanal Olot