Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

Si és dilluns, a Olot hi ha mercat! Els dilluns són dies de trobada al centre d’Olot! Sempre hi ha qui, amb excusa o necessitat, puja (o baixa) al mercat setmanal Olot. Pagesos que aprofiten per posar-se al dia fent-la petar després de comprar planter, amigues que aprofiten per esmozar juntes després de fer la compra setmanal, mares i filles que es troben com cada setmana i comparteixen aquella estona que tant els agrada mentre compren a les seves parades preferides…!

_

MERCAT SETMANAL OLOT. UNA MICA D’HISTÒRIA DEL MERCAT DE REFERÈNCIA DE LA GARROTXA I LLISTAT DE PARADES ECOLÒGIQUES I DE PROXIMITAT

_

El mercat setmanal d’Olot té els seus orígens al segle XIII, quan se celebrava els dimecres a prop de la plaça Major. Des del 1702, però, el mercat setmanal va passar a celebrar-se en dilluns i molts n’hi diuen ja “El mercat del dilluns“.

Dividit en dos espais ben diferenciats, el mercat setmanal d’Olot esdevé un punt de referència no solament d’Olot, sinó de tota la comarca de la Garrotxa!

MERCAT DE ROBA D’OLOT

Compta amb unes 70 parades i està ubicat al Firalet, al Passeig d’en Ramon Guillamet, davant de Can Joanetes, seu de l’Ajuntament d’Olot.

MERCAT D’ALIMENTACIÓ I PLANTER

Compta amb unes 40 parades i està ubicat a el Firal, al Passeig d’en Blay, davant una de les cases modernistes més conegudes i boniques de la ciutat, la Solà de Morales.

Hi trobareu parades de fruita, verdura, flors, planter i plantes i altres productes d’alimentació com de mel o cafè a granel. La majoria de parades són de la província de Girona i moltes d’elles són de la Garrotxa!

Quasila meitat de les parades d’alimentació que trobareu al mercat setmanal d’Olot són de producció pròpia, i moltes d’aquestes, fan producció ecològica!

PARADES DE PRODUCTES DE PROXIMITAT DE LA GARROTXA

PARADA MARC RABASCALL

A la parada d’en Marc Rabascall hi trobareu verdura i tomates ecològiques cultivades al seu propi hort de Sales de Llierca.

PARADA EMBOTITS GORI

A la parada d’Embotits Gori de Sant Privat d’en Bas hi trobareu fuet, llonganissa, secallona, xoriç, bull, llom duroc i tota mena d’embotits de qualitat elaborats de manera artesana durant tres generacions.

PARADA ISABEL VERT

A la parada de la Isabel Vert, de Sales de Llierca, hi trobareude Mel de La Garrotxa elaborada amb les seves pròpies abelles!

PARADA JOAQUIM CAMPÀ

La parada d’en Joaquim Campà, de Tortellà, és una parada dedicada a la fruita, verdura del seu hort i productes de conserves fets a casa.

PARADA JERONI MERCADER

A la parada d’en Jeroni Mercader, d’Argelaguer, hi trobareu verdures de temporada que cultivades al seu hort. 

PARADES DE PRODUCTES DE QUALITAT DE GIRONA I RODALIES

PARADA RAMON BRUNET

A la parada d’en Ramon Brunet hi trobareu verdures i tomates del seu propi hort ubicat a Santa Susanna, al Maresme.

PARADA MANEL LAGRESA

La parada d’en Manel Lagresa, Japet dels Bous, són de Creixell – Borrassà i hi trobareu els seus formatges d‘elaboració pròpia.

PARADA POLUX LLUC

A la parada d’en Polux Lluc, d’Ogassa, hi trobareu mel d’elaboració própia i herbes medicinals per infusionar-les o cuinar-les.

PARADA ALBA FALGARS

A la parada de l’Alba Falgars de Torroella de Fluvià hi trobareu producte del seu propi hort, així com fajol de Can Rovira de Batet de la Serra.

PARADA EDUARD NOGUERA

A la parada de l’Eduard Noguera de Ventalló hi trobareu cafè de diferents llocs del món torrat artesanalment per ell mateix, així com diferents tipus de te. L’Eduard aposta per a la venda a granel per a reduir al màxim la producció de residus