Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
Fira de l'1 de maig Olot

La Fira de l’1 de maig a Olot

Cada 1 de maig a Olot se celebra la Fira de l’1 de maig. Un dia festiu per gaudir de la primavera a Olot, dels diversos mercats i d’activitats culturals i d’oci per fer en família. Una fira multisectorial que se celebra cada primavera al centre de la ciutat. No us la perdeu!

A la fira de l’1 de maig a Olot podràs descobrir els diferents mercats i espais al centre de la ciutat. Fes-hi un volt!

  • 41è Mercat de l’automòbil (nou i d’ocasió), secció comercial i maquinària de jardí al Firal.
  • Mercat d’artesania al Firal Petit.
  • Mercat extraordinari de roba i complements al Firalet.
  • Mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça Hospital.

A més, a l’Hospici hi haurà la 28a Mostra de bonsai i suiseki organitzada per l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai i als paratges de la Moixina se celebrarà la 10a cursa de la Moixina organitzada per Linkinesis. Al pati de l’antic hospital hi haurà la 19a exposició del Motor Antic Garrotxa (de 10 a 19 hores) que enguany es dedicarà als ciclomotors antics; i al recinte firal, de 9 a 13 h tindrà lloc el concurs de cant d’ocells organitzat per la Joventut ocellaire d’Olot.

A la plaça Major hi haurà activitats de circ i una proposta per guanyar premis amb el Garrotxa Approp. D’11 a 14 h i de 16 a 19 h es podrà pujar a una noria de fusta, practicar amb els aeris, els malabars i els equilibris sobre objectes, així com posar a prova els coneixements sobre l’app de consum local de la comarca (Garrotxa Approp) i guanyar 25 euros cada mitja hora per poder gastar a través de l’aplicació.

Els comerços del centre obriran les seves portes durant tot el dia i hi haurà moltes més activitats que es poden consultar al programa de la fira.

Una mica d’història: ja són 5 segles de Fira!

La Fira de Primavera o de l’1 de maig d’Olot és una de les fires més antigues de la ciutat. Al s. XVI la Fira tenia com a activitat principal el mercat de bestiar. Aleshores, s’aprofitava el comerç de bous i xais per a l’obtenció d’altres productes com els teixits, eines de pagès… Avui dia, la Fira és multisectorial i molt dinàmica!

La Fira en imatges

Històric de Fires

Cartell i programacions