Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
Logo Olot Fires Sostenibles

Sabies que pots gaudir d’un mercat, una exposició, un tastet o una visita a la ciutat de manera sostenible?

Per nosaltres és molt important que vinguis a la ciutat, i més encara, que ho facis de manera responsable i conseqüent amb l’entorn!

Per això fa uns anys que les fires i els esdeveniments que s’organitzen a la ciutat intenten ser cada vegada més sostenibles. Conscients que ens queda molt per aprendre i amb moltes ganes de millorar, us compartim els aspectes que ara ja es tenen en compte!

Per ser més sostenibles, seguim els Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS), un conjunt d’objectius globals creats el 2015 pels líders mundials que pretenen erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat del planeta per l’agenda 2023. El 2021 es va publicar un pla estratègic per a la millora de la governança de la Garrotxa en els propers anys i es van aterrar aquests ODS a la realitat de la comarca. Pots donar un cop d’ull a la web del Fem Garrotxa.

A continuació podràs donar una ullada a les accions que es duen a terme a les fires d’Olot i als Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa als que responen. També compartirem amb tu què pots fer quan vinguis a les fires i als esdeveniments per ser més sostenible. Si tens recomanacions a fer-nos, pots escriure’ns a sota d’aquest article. Comencem!

Què pots fer per viure les fires d’Olot de manera sostenible?

Vine en transport públic o cotxe compartit. Si sou uns quants, procureu omplir el cotxe o utilitzar el bus. Pots consultar els horaris a la web teisa-bus.com o del RumBus. Si vens en vehicle privat, estaciona el cotxe als aparcaments grans fora del centre, com el del costat de l’estació de busos o al barri del Morrot, i accedeix al centre a peu, en bicicleta o patinet!

Si preveus fer alguna compra (o encara que vinguis sense la intenció de comprar) porta alguna bossa o envàs reutilitzable per no consumir bosses de plàstic o envasos prescindibles.

Si vas als restaurants del territori, sempre que sigui possible selecciona productes de temporada i de proximitat, i evita el residu alimentari: ajusta la comanda al consum real que faràs! Pots donar un cop d’ull als restaurants, productors i agrocomerços de la comarca a delitgastronomic.cat.

Procura ser responsable amb els recursos que consumeixes. Evita deixar rajar aigua de la font, una vegada hagis begut o demana que no t’emboliquin els productes que compris, si no és necessari.

Utilitza els cubells de separació de residus proporcionats per l’Ajuntament d’Olot i si no en trobes, reserva les deixalles fins que ensopeguis amb unes escombraries: et prometem que hi són!

Compra pensant en el planeta. Tingues en compte quins usos donaràs a aquest objecte o quant durarà el que estàs comprant, quin impacte deixarà en el planeta, si és de proximitat i quin procés s’ha utilitzat per fer-lo.

Si et quedes a dormir al territori, selecciona allotjaments que vetllin per la sostenibilitat. Consulta els allotjaments ecoturístics que hi ha a Olot.

Considera la possibilitat de compensar la petjada de carboni del teu viatge. Pots consultar la calculadora de la petjada per àmbits. (FSC, PEFC…).

Si ets de la comarca o visites sovint la Garrotxa, descarrega’t el Garrotxa Approp, una aplicació de consum local amb la que podràs estalviar comprant als comerços, establiments de cultura i oci, serveis, restaurants i bars i allotjaments adherits. Consulta quins establiments hi ha i descarrega’t l’app a garrotxaapprop.cat.

Comparteix el teu coneixement. Si ja ets sostenible i ja coneixes els ODS de la Garrotxa, compartir-ho amb els teus amics i familiars. Compartir el coneixement és el primer pas per implantar-lo!

Accions sostenibles a les fires de la ciutat

Tens idees o propostes?

    (re) descobreix Olot de la manera més sostenible!