Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Botigues de segona mà Olot

Una segona oportunitat

El concepte de donar un segon ús als articles que algú altre ja no fa servir sempre ha estat popular i de fet, si ho pensem… què hi ha més ecològic que evitar l’obsolescència?

Us presentem les botigues d’Olot que ofereixen aquesta possibilitat i n’explicarem les especialitats. En aquest moment de la història en el que la sostenibilitat i la circularitat estan, més que mai, a l’ordre del dia…

Animem-nos a REUTILITZAR, REDUIR i RECICLAR!!

Les figures religioses, que tenen una llarga història i tradició a Olot, són els objectes més venuts i s’envien al sud d’Espanya i a Itàlia. 

Generalment, els articles de segona mà més populars són els mobles i objectes antics. És habitual veure anuncis de fires de brocanters arreu, i sembla que la passió per aquestes andròmines no decau.

De fet, a Antiquàrium de la Plaça Major 15, d’Olot ens expliquen que reben visites de gent de tot arreu, i que, juntament amb la seva botiga mare, Vintage al Carrer Sant Antoni Maria Claret, 8 disposen d’una botiga en línia. 

Cal destacar que a la botiga han tingut objectes amb valor històric com per exemple mobles i estris personals de Caterina Albert i Paradís (l’Escala 1869- 1966). Potser més coneguda pel seu pseudònim, Víctor Català, va ser coneguda sobretot per ser autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries cabdals del modernisme a Catalunya.

Alguns articles d’Antiquàrium han aparegut a pel·lícules com ara “Estiu 1993” i “Suro”.

Si el que esteu buscant són mobles de segona mà o electrodomèstics contemporanis, a la ​​carretera de les Tries, 53 trobareu M-2, empresa que es dedica a mudances i transports, buidatge de pisos, i que també disposa de botiga en línia on es pot consultar tota l’oferta disponible.

Dins la mateixa tipologia de negoci trobem la botiga Sara a la carretera Santa Pau, 13. Que també es dedica a fer trasllats i buidatge de pisos i exposa al seu aparador làmpades de cristalls, i mobles amb un toc barroc.

Finalment, i dins la categoria de mobles,  ADAD-Encant ha obert fa poc una botiga de mobles al carrer Fluvià, 18 (darrere l’estació d’autobusos).

Gràcies a la febre Marie Kondo les botigues estan plenes de peces de roba que ja no s’utilitzen.

Si el que esteu buscant són aparells electrònics, instruments musicals, videojocs o petits electrodomèstics podeu anar a Opportunity, al carrer Pare Roca, 8. La botiga compra i ven estocs de liquidació, accepta consignes i empenyoraments. Tot i que la tipologia d’articles més abundant és la que ja hem explicat, també disposa d’algunes bicicletes, cotxets, roba, etc.

Finalment, per donar un toc diferent al nostre vestuari, podem parlar de botigues de roba de segona mà. 

Lluny de seguir les tendències del moment, ens ofereixen la possibilitat de trobar articles únics, que, a més de tenir un preu molt assequible, poden ser peces diferencials que no trobaríem a cap altra botiga de la ciutat.

En aquesta categoria destacaria Roba Amiga, al carrer Antoni Llopis, 6, que ofereix una oferta variada de roba d’adults i nens. Ens comenten que a vegades tenen peces noves (amb etiqueta) que provenen d’estocs, outlets, i lots sobrants de botigues que tanquen. La majoria de les peces van dels 50 cèntims d’euros a un màxim de 15€  i les venen tant individualment com en grans lots.

A la botiga Vintage també es pot trobar roba de segona mà, de tots tipus, entren nous estocs cada dia i hi ha molt rodatge, segons ens expliquen. Des de jaquetes de pell a l’estil dels 70 fins a peces peculiars i acolorides amb les quals podem fer furor a la rua de carnestoltes

La millor manera de veure el ventall de possibilitats disponible, és anar a fer una volteta a cadascuna d’elles!

Com ja sabeu, tota moda torna, i no hi ha manera més autèntica que tornar als 80 que amb una peça original de l’època! 

Share Post