Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

Olot ja pedala cap a ser una ciutat més sostenible on la mobilitat en bicicleta, en el dia a dia, sigui possible!

Voleu saber què s’està fent per millorar i fomentar l’ús de la bici a la nostra ciutat? Continueu llegint!

En aquest article trobareu tot el que cal saber per moure’s en bici per Olot: 

 • Carrils bici
 • Aparcaments per a bicis
 • Excursions en bici sortint des d’Olot
 • Bici busos per anar a l’escola
 • Lloguers i trasllats

Els resultats del procés participatiu “Olot Pedala”

olot pedala

Per tal de fomentar la mobilitat més sostenible en bicicleta i en el nostre dia a dia, el 2021 es va iniciar un procés participatiu amb el nom d’Olot pedala. L’objectiu és fomentar l’ús de la bicicleta en el dia a dia quotidià i, per això s’ha començat a treballar per crear més carrils bici, millorar la seguretat, apostar per la bicicleta com a mitjà de transport quotidià…

Coneixeu les prioritats votades pels olotins que van respondre a l’enquesta? Consulteu aquí els resultats per saber quin serà l’ordre de les prioritats d’ara fins el 2031.

REDESCOBRIU OLOT PEDALA

Carrils bici a Olot

Hi ha múltiples carrils bici dins la ciutat d’Olot per moure’s en el dia a dia i la xarxa continuarà millorant en els propers mesos. El 2021 es va crear aquest mapa de carrils bici que podeu consultar; i també teniu a la vostra disposició el mapa interactiu del Gis (sempre actualitzat).

Comentem a continuació 3 nous trams de carrils bici d’Olot que s’obriran ben aviat:

 • El nou tram al carrer Pintor Domenge per anar a l’espai Cràter.
 • El tram del carrer Pou del Glaç que també s’acabarà aquest hivern i que farà que creuar Olot amb la via verda sigui possible sempre amb carril bici.
 • Aquest hivern s’acabarà el carril bici pròpiament de la Ctra de les Tries que donarà accés a les instal.lacions esportives del Club Natació Olot i al càmping.

Aparcaments per a bicicletes a Olot

aparcament bicis olot 1

A Olot tenim la sort de comptar amb un nucli antic i eix comercial per a vianants. Les bicicletes hi poden circular però sempre cedint la prioritat als vianants 🙂

Una bona opció és arribar al nucli antic en bicicleta i lligar-la en un dels aparcaments habilitats per continuar a peu. Consulteu aquest mapa del web Olot pedala per saber on es troben els aparcaments de bici a Olot.

CONSULTEU EL MAPA

Alguns dels principals aparcaments al nucli comercial d’Olot:

 • Al carrer de Sant Rafel, al costat del Mango.
 • Al Firal i Firalet.
 • Al carrer Mulleras: davant l’antic hospital i al costat de la plaça Mercat.
 • A la cantonada de l’oficina de turisme.
 • Davant i darrere l’Hospici.
 • Davant de l’església de Sant Esteve.
 • A la plaça del Carme, davant l’escola d’art.
 • A la plaça Campdenmàs.

Bicibús: a l’escola en bici! 

BICIBUS OLOT

Una de les iniciatives del pla Olot pedala que ja s’ha posat en funcionament és la creació de línies de bicibús a Olot perquè els infants i adolescents puguin arribar al seu centre educatiu en bicicleta, en grup i en un recorregut segur.

Descobriu en aquesta càpsula de vídeo com és el viatge del bicibús fins a l’institut Montsacopa.

L’escola Sant Roc va ser la primera a crear línies de bicibús a Olot per als seus alumnes. Des de 2021, els infants (i acompanyants) que ho desitgen arriben a l’escola pedalant, cap a una mobilitat més sostenible.

Arran de l’èxit del bicibús de l’escola Sant Roc, s’hi han afegit aquest 2022 altres escoles d’Olot: l’INS Montsacopa, el Petit Plançó i l’escola Pla de Dalt.

Excursions en bici des d’Olot

excursions-en-bici-olot-amb-nens-familia

Via Verda del Carrilet

Un camí verd, lluny dels cotxes, que passa per alguns dels llocs més bonics d’Olot i voltants: les fonts de Sant Roc, l’estadi d’atletisme dels premiats arquitectes RCR, el parc de Pedratosca…

MÉS INFORMACIÓ

Rutes pels voltants d’Olot

Us proposem 3 rutes per fer en bici, sortint d’Olot, que us portaran a descobrir paisatges bonics. Millor si les feu en un dia clar i bona visibilitat perquè les vistes des dels cims són espectaculars!

MÉS INFORMACIÓ

Excursions en bici per a famílies amb nens

Si teniu mainada, doneu un cop d’ull a aquestes 5 excursions a Olot per fer en bici amb els petits (o adolescents). Totes surten d’Olot i passen per llocs bonics de veure. Un pla ideal per al cap de setmana!

MÉS INFORMACIÓ

Lloguer de bicis a Olot

lloguer bicis olot

Voleu fer una ruta en bici des d’Olot, però no en teniu? No patiu gens! Ben a prop de les fonts de Sant Roc hi ha l’antiga estació de tren, on trobareu l’ATMA Centre Logístic de Bicicletes.

Ruta recomanada: sortint de l’ATM, agafeu el carril bici cap a les Fonts de Sant Roc i deu un tram de la Via Verda del Carrilet (per exemple fins a les Preses o fins a Sant Esteve d’en Bas).

Allà, podreu llogar les bicis que necessiteu: per a adults i petits, amb cadireta o sense, elèctriques o clàssiques, i fins i tot amb carro afegit per a nadons. Les tenen totes! Es lloguen per mig dia o dia sencer. També ofereixen serveis com trasllats, rutes guiades, seguiment…

Trasllats de bicis i motxilles

teisa bus

Si, en canvi, teniu bicicletes pròpies i us agradaria fer un tram més gran de la Ruta del Carrilet, però sense cansar-vos, podeu reservar el trasllat a través d’empreses de transport. Així, podeu fer l’anada en bici i la tornada en taxi/bus (o a la inversa).

Una opció pràctica i còmoda: utilitzar el servei Bici Bus de la TEISA. Segur que coneixeu la TEISA, la companyia d’autocars d’Olot que fa transport cap a Barcelona, Girona, Banyoles, Figueres…

Però a més a més amb el Bici Bus de la TEISA podeu carregar les bicicletes al maleter i viatjar en bus fins a: Salt, les Planes d’Hostoles o Girona, des d’on comenceu o acabeu la vostra ruta del Carrilet I.

El CarriletBus també ofereix aquest servei. Ideal per anar d’Olot a Girona en bicicleta, dormir a Girona i tornar en bus, carregant les bicis al vehicle.

Una altra opció, més personalitzada: el servei de trasllats de bicicletes que ofereix Mr Taxi empresa olotina. Ideal per a fer rutes llargues sense cansar-se excessivament. Us recolliran allà on digueu o us portaran bicis o motxilles en un punt específic.

Bicis Actives: fes-les rodar!

Per últim, però no per això menys important, us compartim una iniciativa social que ens agrada molt, centrada en la reutilizació de recursos.

Des de Bicis Actives s’encarreguen de restaurar, posar al dia i renovar bicicletes perquè persones en situació de vulnerabilitat o necessitades d’un mitjà de transport puguin disposar-ne.

Podeu col·laborar-hi de diferents maneres:

 • Donar-los la bicicleta que ja no utilitzeu.
 • Assistir als tallers itinerants de reparació de bicicletes que es van organitzant i que són oberts a tota la ciutadania.
 • O compartint el projecte amb els vostres amics i coneguts.
MÉS INFORMACIÓ
Share Post