Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Llocs on gaudir de l’art a Olot

Olot sempre ha estat una ciutat oberta a l’art. Hi han viscut i treballat grans pintors i artistes com l’escultora Rosa Serra o el pintor contemporani Quim Domene. Si us agrada l’art, Olot té una pila de llocs per gaudir i explorar. Agafeu paper i llapis perquè us duem a descobrir Olot a través de la pintura i el dibuix!

Imatge destacada via L’Atelier

7 PROPOSTES PER GAUDIR DE L’ART A OLOT

Paisatges d’Olot que han inspirat obres d’art

Us proposem una passejada pels llocs d’Olot que van inspirar els pintors de l’Escola Paisatgística. Passegeu pels aiguamoixos de la Moixina i també la tan mítica Fageda d’en Jordà. En tots dos indrets trobareu arbres centenaris i bonics paisatges que van inspirar els artistes del segle XIX per fer les seves grans obres d’art. Encara avui és habitual trobar algun pintor a la Fageda d’en Jordà, especialment a la tardor.

Una proposta per als més atrevits: passeu primer per Fontfreda Pintures (a tocar de Sant Esteve) i compreu llenç, pinzells i pintures per pintar el vostre quadre del paisatge olotí. No tingueu por i traieu el vostre costat més artístic!

Museu de la Garrotxa: tot sobre l’Escola Paisatgística

A la segona meitat del segle XIX van aparèixer a Catalunya diverses escoles artístiques, entre les quals l’Escola d’Olot, la més destacada. Al primer pis de l’Hospici trobareu el Museu de la Garrotxa, on podreu fer un repàs a la història de l’art dels principals pintors olotins i garrotxins.

Descobrireu les obres de Joaquim i Marian Vayreda, Josep Berga i Boix, Miquel Blay, Josep Clarà, entre d’altres. Si hi aneu amb mainada, és interessant que sapigueu que el Museu compta amb activitats per a nens perquè també gaudeixin de l’art a la seva manera.

La Fira del Dibuix a Olot, cada any a l’octubre

A mitjans d’octubre, pels volts de sant Lluc (el patró dels artistes), Olot celebra la Fira del Dibuix, emmarcada dins de la gran Fira de Sant Lluc, també coneguda com la fira de tardor.

La Fira del Dibuix és la més antiga de Catalunya i reuneix cada any diferents pintors i il·lustradors que exposen les seves obres sota les voltes de la plaça Clarà. Es duu a terme el dissabte, durant tot el dia, i segur que hi trobareu alguna il·lustració per re-decorar casa vostra.

Si sou dibuixants i voleu exposar les vostres obres a la Fira del Dibuix, contacteu amb Olot Dibuixa, una entitat sense ànim de lucre que té per objectius la promoció del dibuix i la seva divulgació.

L’Escola Superior d’Art d’Olot

El futur de l’art a Olot passa, en gran part, per les mans dels joves artistes que estudien a l’Escola Superior d’Art, ubicada al bonic claustre del Carme, al nucli antic. Fa més de 200 anys que funciona i és l’escola d’art i disseny de la província de Girona.

L’Escola d’Art és el lloc on formar-vos si teniu interès en estudiar belles arts, fotografia, decoració, il·lustració, models 3D, imatge gràfica… Ofereixen batxillerat artístic, cicles formatius de grau mitjà i estudis superiors, a més a més de programes acadèmics a l’estranger. Feu un cop d’ull a la seva oferta educativa.

Voleu saber com és l’Escola d’Art per dins? Tres alumnes actuals de disseny i il·lustració us acompanyen per les diferents aules, en aquest vídeo de portes obertes:

Cafeteries que obren les portes a l’art

cafe art fontanella olot

També podeu fer un cafè o tè envoltats d’obres de pintors contemporanis. Algunes cafeteries i bars d’Olot ofereixen exposicions temporals gratuïtes i pengen els quadres de pintors olotins i garrotxins a les seves parets. Alguns exemples: Cafè Art Fontanella XII, el Bouquet, el Racó de la Font

Ruta per l’art urbà d’Olot

graffiti-olot

Si us agrada l’art urbà, us proposem una ruta pels graffitis i murals del barri de Sant Miquel, a tocar del nucli antic d’Olot. Una passejada artística per conèixer alguns dels millors graffitis d’Olot, el barri i la seva singularitat de la mà d’alguns dels millor muralistes del nostre país. Descobriu l’art urbà d’Olot.

Cursos d’art i extraescolars de pintura

CREATIVITAT-PIGMENT-1-1

Mai és tard per aprendre pintura o dibuix! A Olot trobareu diverses acadèmies i tallers per a totes les edats on aprendreu i practicareu les tècniques de pintura.

Si busqueu cursos de dibuix i pintura per a nens, visiteu el web d’activitats extraescolars Guia 5 PM.  Hi trobareu la informació sobre els cursos d’art que ofereixen Pigment Vayreda Vendrell, Tauca i l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, entre d’altres.

Si busqueu cursos de pintura per a adults teniu també l’opció de l’acadèmia d’art L’Atelier.

imatge via Pigment

Galeries d’Art a Olot

ambit sant lluc olot exposicions art

A Olot també trobareu algunes galeries d’art on podeu descobrir i comprar obres contemporànies. Potser busqueu una peça única per casa… o simplement voleu impregnar-vos d’art… En tots dos casos, aquí teniu les principals galeries d’art d’Olot.

Galeria Àmbit Sant Lluc

Passeig d’en Blay, 53 (Firal)

Pàgina de Facebook

Galeria Les Voltes

Carrer Sant Tomàs, 4

Google Maps

Galeria Joan Prat Marxant d’Art

Carrer Hospici, 11

Pàgina web

L’Atelier Art Gallery

Av. Sant Jordi, 176

Pàgina web

Share Post