Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Com anar d’Olot a la Fageda d’en Jordà a peu o en bicicleta

D’Olot a la Fageda d’en Jordà: dues rutes per arribar, a peu o en bicicleta

D’Olot a la Fageda d’en Jordà, per Batet de la Serra

ON COMENÇA LA RUTA.

La ruta que us proposem comença al barri de Benavent d’Olot, als peus del volcà del Bisaroques i de Batet de la Serra

QUINES SENYALITZACIONS SEGUIREU?

Les d’Itinerànnia i les del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

LA RUTA

La ruta que us portarà d’Olot a la Fageda d’en Jordà per Batet de la Serra comença de l’aparcament ronda les fonts, on podreu deixar-hi aparcat el vostre vehicle.

Seguireu les senyalitzacions grogues de l’itinerari 1 d’Itinerànnia. La ruta us portarà pel camí ral, el vell camí que unia Olot amb Batet de la Serra. A mesura que aneu pujant podreu veureu camps a banda i banda, pedra tosca i un empedrat al terra que ens recorda que havia estat camí de carros, o sigui la carretera, abans que existís la transitada carretera Gi524 entre Olot i Santa Pau. El camí us portarà fins al peu del volcà Croscat. A partir d’aquest punt la senyalització que seguireu serà la del Parc Natural, l’itinerari 1, que us portarà fins a la Fageda d’en Jordà.

La tornada pot ser la mateixa, desfent el camí fet, o bé a través de l’itinerari 3 del Parc

D’Olot a la Fageda d’en Jordà, pel Triai

ON COMENÇA LA RUTA.

La ruta que us proposem comença al Parc de les Mores, a l’inici dels paratges dels Aiguamoixos de la Moixina.

QUINES SENYALITZACIONS SEGUIREU?

Les del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

LA RUTA

Aquest és l’itinerari més conegut, el número 3 del Parc Natural, que surt des del Parc de les Mores d’Olot, on podreu deixar-hi aparcat el vostre vehicle, i en menys d’una hora ja us endinsareu pels boscos de la Fageda d’en Jordà.

Seguint les senyalitzacions de color verd, passareu entre els camps i prats del Triai. A l’alçada de la creu, en homenatge als morts durant el franquisme, us enfilareu cap amunt per a superar el desnivell que hi ha entre la Fageda d’en Jordà i les fondalades d’Olot.

Just a la meitat de la boscana és on s’uneix el vostre itinerari amb el número 1 del Parc, que és el que dona la volta connectant la Fageda, el volcà Santa Margarida i el volcà Croscat. 

La tornada pot ser la mateixa, desfent el camí fet, o bé a través de Batet de la Serra.

Seguint els passos del poeta Joan Maragall

Els que us proposem són dues rutes que a banda i banda de la carretera principal, s’enfilen amunt del pla fins a la Fageda d’en Jordà, tal i com si seguíssiu els passos d’en Joan Maragall.

És com si rememoréssiu la seva caminada, un estiu de fa més de 100 anys, amb els seus amics d’Olot. Una experiència que va immortalitzar en una publicació titulada “Seqüències” i que va publicar al 1911. Avui un monòlit basàltic a l’entrada a la Fageda d’en Jordà, on comença el sender Maragall, l’Itinerari número 2 del Parc, ens recorda la seva petjada a Olot i a la Garrotxa. 

Quan Joan Maragall a l’estiu del 1907, va escriure el seu famós poema dedicat a la Fageda d’en Jordà, deuria estar contemplant en solitud, o com a molt acompanyat dels seus amics Roura i Josep Llimona, la majestuositat d’aquest bosc inusual a tant baixa alçada. I és que la Fageda d’en Jordà és una icona turística però a la vegada un espai de calma i solitud, per retrobar-s’hi o retrobar-hi l’ombra i aquest verd tant particular.

Si vas pels volts d’Olot, amunt del pla, trobaràs un indret verd i pregon com mai més n’hagis trobat al món: un verd com d’aigua endins, pregon i clar; el verd de la fageda d’en Jordà.  Joan Maragall.

Share Post