Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Batet de la Serra: 3 maneres de descobrir-lo i gaudir-lo

Batet de la Serra és un lloc ideal de la Garrotxa pels amants de la natura i el trekking

Pels corriols de Batet descobrireu fonts antigues i esglésies romàniques, amb un encant molt especial! Es tracta d’un altiplà basàltic, que es troba entre Olot i Santa Pau, des d’on podreu observar els Pirineus i gran part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Un dels llocs més bonics d’Olot, ideals per una excursió – especialment després d’un dia de pluja!

Camins i feixes de pedra volcànica

La serra de Batet està formada per les erupcions de tres volcans: el Puig Astrol, el Puig de la Garca i una part del Croscat.

Els seus camins estan envoltats de pedres volcàniques negres i vermelloses, i amb vegetació abundant. Si us agrada la natura, podreu observar diferents tipus de falguera, alzines, roures centenaris i castanyers!

És per això, que a la tardor, els camins queden plens de castanyes i aglans de tot tipus, ideals per recollir i gaudir-les a casa! Descobriu altres llocs d’Olot per gaudir de la tardor.

FOTOS @LAURA_OLOT

Les ermites romàniques de Batet de la Serra

Batet és un indret ple d’ermites, i la de Santa Maria és una de les més antigues de la comarca de la Garrotxa, documentada des de l’any 977. Els amants de l’art sabreu apreciar la bellesa del seu campanar de torre de tres pisos, típic de l’estil romànic català.

Tampoc us podeu perdre la visita als santuaris de la Trinitat, també d’origen romànic. Ni el de la Sagrada Família, que de ben segur no us deixarà indiferents.

Espai astronòmic

Us fascina observar el cel? Us agradaria saber més sobre la via làctia i les principals constel·lacions del sistema solar?

Doncs Batet de la Serra és un bon lloc per a aprendre tot allò relacionat amb el món de l’astronomia, i és que just al costat de l’ermita de Santa Maria, trobareu l’Espai Astronòmic de la Garrotxa, que compta amb un telescopi i material didàctic, tant per adults com per a nens.

Durant els mesos d’estiu, l’associació Astrogarrotxa organitza activitats guiades on, amb l’ajuda d’un raig làser, aprendreu a orientar-vos pel cel descobrint l’estrella polar. A més, podreu contemplar la lluna i els diferents planetes amb el telescopi i gaudir d’un petit piscolabis en acabar.

Eps, i si voleu fer una visita fora de la temporada d’estiu, només cal que reserveu!

Share Post