Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Ruta per l’art urbà d’Olot

El barri de Sant Miquel, a tocar del nucli antic d’Olot, és un barri divers on els seus veïns han decidit parlar del seu passat, present i futur envoltant-se d’art urbà. Us proposem una passejada per conèixer alguns dels millors graffitis d’Olot, el barri i la seva singularitat de la mà d’alguns dels millor muralistes del nostre país. 

Art urbà Olot a l’abast de tothom, un itinerari pels murals i graffitis del barri de Sant Miquel.

MURAL CAN CASTELLANES

A la façana de Can Castellanes, actual seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, hi trobem una discreta intervenció a la façana. La peça titulada immigrants, està formada per 10 ocells tropicals. Aquests creuen la paret volant, mostrant-nos els seus colors vius i cridaners. 

L’artista va voler parlar sobre la diversitat del barri i que, malauradament, preguntar-se perquè els ocells forans els veiem tan macos i, malauradament, als humans nou vinguts no…

Graffiti Can Castellanes

Artista: JOFRE OLIVERAS

GRAFFITI DIVERSITAT

Al final del barri i, donant la benvinguda als que es dirigeixen al centre d’Olot, hi trobareu un gran mural, obra de l’artista barceloní Roc Black Block. Aquest visualitza la diversitat del barri des d’una perspectiva optimista, en una imatge hi conviuen les dues grans onades migratòries que han donat forma al barri els darrers 60 anys. A més, també hi és present la festa més popular de Sant Miquel: el Ball Pla. Un espai de trobada des d’on construir una societat més rica i plural.
Les banderoles del mural són un resum dels colors de pell del barri, mentre que el rosa i lila que visibilitzen la lluita del col·lectiu LGTVI i del feminisme.

Graffitis Diversitat

Artista: ROC BLACK BLOCK – Foto: QUIM ROCA

FESTA

Aquest graffiti és un homenatge al Ball Pla de Sant Miquel. Una festa que va sorgir el 1945 com a protesta al Ball Pla d’Olot, un ball on les famílies més adinerades desfilaven per la ciutat amb les seves millors robes i joies, i que, acabaven fent un ball a la plaça Major.
El Ball Pla de Sant Miquel el protagonitzen tots els veïns i veïnes que volen vestir bells vestits. Això sí, amb creacions pròpies fetes amb paper!!! Us imagineu quina feina comporta fer-los?!

Així doncs, el mural Festa, és un viatge a partir d’una fotografia dels anys 80 on la protagonista vesteix un vestit de paper amb el que participarà de la festa del barri.

Graffiti Festa

Artista i foto: ELISA CAPDEVILA

graffiti-olot

GRAFFITI DIVERSITAT

Aquest graffiti, que trobem al mur de l’aparcament d’en Bassols, vol plasmar la diversitat que hi ha al barri a partir de diferents models.

Graffitis Aparcament d’en Bassols

Artista Olotí: RICE BARCELONA

URBAN CULTURE

C. Verge del Portal

Fotos via IG @miqui_mel

és hora de (re)descobrir la nostra ciutat!

Share Post