Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Excursions i rutes a peu des d’Olot i amb les millors vistes

Per a molts olotins, una de les millors coses de viure a Olot és poder gaudir de la natura tan a prop. I no només parlem dels bonics paisatges que ens envolten, sinó també de la quantitat de camins que podem fer; hi ha un munt d’excursions i rutes a peu per fer des d’Olot mateix!

En un altre article us vam parlar de passejades curtes per Olot que podeu fer per estirar les cames o fer un tomb a l’aire lliure, sense sortir del municipi. En aquest article, però, volem anar una mica més enllà: us proposem 3 excursions de mig dia per fer des d’Olot mateix. Hi podeu arribar a peu o en bicicleta (amb sortida i arribada a Olot) o bé acostar-vos una mica en cotxe si no voleu caminar tant.

Totes aquestes excursions tenen una cosa en comú: després d’una bona caminada, tindreu com a recompensa unes vistes espectaculars d’Olot! Les rutes que compartim us portaran als millors miradors d’Olot i voltants.

Quan sigueu al cim de cada excursió, no oblideu fer-vos una foto i etiquetar-nos a les xarxes socials! @descobreixolot #decobreixolot

SANT VALENTÍ DE LA PINYA

Segur que coneixeu la Muntanya Pelada, un lloc habitual per fer passejades de diumenge a Olot. Des del cim de la Muntanya Pelada teniu l’opció de continuar l’excursió fins a Sant Valentí de la Pinya. És un camí molt conegut i freqüentat per boletaires, caminadors i també apte per a famílies amb nens.

La serra de Sant Valentí és el límit natural entre Olot i la Vall d’en Bas i des del seu mirador hi trobareu les millors vistes a la Vall d’en Bas i a la ciutat d’Olot.

Podeu pujar a la Muntanya Pelada tant des del Pla de Dalt com des de la banda del Tossols Basil, al costat del riu Fluvià. Us deixem dos enllaços de wikiloc per veure’n els detalls:

SANT PERE DESPUIG I PONT DE LA ROVIRA

L’església de Sant Pere Despuig és un dels racons més bonics de la Vall de Bianya, a tocar d’Olot. La pujada final a l’església és fabulosa i les vistes des del cim encara més!

Aquesta ruta d’itinerànnia us guiarà per anar de Sant Pere Despuig al Pont de la Rovira, passant pel Molí d’en Solà. És una ruta molt bonica, que passa enmig del bosc i que us permetrà descobrir indrets naturals, tranquils i inspiradors, allunyats de les aglomeracions. Si és època de calor, porteu tovallola i banyador perquè passareu per la gorga de Planagem, ideal per fer-hi una banyada.

Per als més caminadors, animeu-vos a arribar fins a Sant Pere Despuig caminant o en bicicleta des d’Olot. Com sabeu, hi ha un bicicarril que travessa la Vall de Bianya, amb el qual podreu caminar o pedalejar amb seguretat.

Des d’Olot, una opció és començar al costat de la fàbrica Simon, al barri del Morrot, i enfilar allà la carretera vella de la Canya, cap a la deixalleria i la depuradora. Creuareu una passera abans d’arribar a l’ermita de la Canya i des d’allà connectareu amb el bicicarril. Però atenció perquè aquesta carretera no té vorera i hi passen cotxes.

SANT MIQUEL DEL MONT

A Sant Miquel del Mont hi ha un dels miradors més bonics de la Vall de Bianya i d’Olot. Una excursió senzilla i apta per fer amb nens, d’uns 8 km, que us portarà per boscos de roures, corriols i fonts, per arribar a les magnífiques vistes des d’aquesta ermita romànica.

Podeu començar la ruta a l’Hostal del Sol (Olot). Caminareu per la ruta del romànic des d’una pista que s’enfila cap a la Casica. Passareu pel Castell del Coll, l’ermita romànica de Sant Andreu del Coll (segle XII) i la font dels Saiols, abans d’arribar al cim, on hi veureu l’ermita de Sant Miquel del Mont.

L’església és un bonic exemplar del segle X amb nau d’una sola volta i absis a llevant. El campanar és d’espadanya i encara conserva una campana.

Per cert, si hi pugeu al desembre hi podreu veure instal·lada l’estrella dels Reis d’Orient il·lumina els somnis dels més menuts!

Podeu optar per baixar pel mateix camí o allargar l’excursió baixant fins l’església de Santa Margarida de Bianya, també preciosa. Us deixem tres d’enllaços de la ruta detallada pas a pas:

MÉS EXCURSIONS A OLOT

En voleu més? Feu un cop d’ull a altres excursions per Olot i passejades curtes sense sortir del municipi.

Share Post