Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà

Visita la Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà a peu, en bici o a cavall

La Reserva Natural de la Fageda d’en Jordà, a 10 minuts d’Olot, en direcció a Santa Pau, és un dels racons més especials de la Garrotxa. Es tracta d’una de les 28 reserves naturals protegides pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La fageda s’estén sobre la que fou la colada de lava del volcà Croscat, erupcionat fa milers d’anys.

Un dels atributs que fa més especial la Fageda d’en Jordà és l’altitud de 550 m, que provoca que les seves fulles canviïn de color a un ritme diferent que la resta de fagedes de la comarca.

Si vols explorar aquest racó de la Garrotxa a pocs minuts d’Olot, et recomanem que ho facis a peu, en bicicleta o en carro, segur que ho gaudiràs de maneres diferents!

La millor època de l’any per visitar la reserva de la Fageda d’en Jordà és a la primavera, quan les fulles verdes contrasten amb el vermell dels camins i, a més, permet evitar aglomeracions, ja que a la tardor és quan més freqüència de gent.

Fes la volta a peu per la fageda

Si t’agrada el senderisme i els paisatges bonics, és un lloc perfecte per visitar. Ho pots fer a diferents ritmes: seguint un primer itinerari curt, de no més de 30 minuts, anomenat la volta de Joan Maragall; o si ho prefereixes adentrar-te en la volta sencera, seguint l’itinerari 3 que porta fins la Cooperativa de la Fageda. A partir d’allà es pot decidir si acabar de fer la volta circular allargant l’excursió pel volcà de Santa Margarida i el Croscat. Una bona recomanació és fer qualsevol d’aquestes rutes en companyia d’un guia o educador/a ambientals, així segur que descobreixes amb profunditat cada racó del bosc.

Volta circular en bicicleta per la fageda

Si t’agrada la velocitat i tens una bona bicicleta, pots aventurar-te a seguir l’itinerari 3 fins la cooperativa i seguir cap als volcans de Santa Margarida i el Croscat, per tornar a acabar a la mateixa fageda d’en Jordà. Es tracta d’una volta de 13 km, en la qual la majoria de camins estan preparats per fer amb una bicicleta de muntanya. Si no en tens o la teva no està en condicions, sempre en pots llogar una!

Visita la Fageda d’en Jordà a cavall o en carro

Per aquells que preferiu la comoditat de descobrir un entorn al trote, podeu escollir fer la volta a cavall o en carruatge. Només caldrà que parleu amb l’empresa Activitats Garrotxa, els responsables d’aquest trajecte per aquest meravellós entorn.

La visita a la Fageda d’en Jordà, sigui caminant o relaxat en un carruatge, segur que t’obre la gana, per això et recomanem que facis parada a alguns dels establiments més destacats que queden a tocar d’aquest espai ple de màgia i colors. Bon profit!

LLOCS PER ANAR A MENJAR A PROP DE LA FAGEDA

Share Post