Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Los 6 volcanes de Olot. Los volcanes más urbanos de La Garrotxa

Descobrint el barri de Pequín d’Olot podem apreciar una part única plena de natura per caminar tranquil·lament i llocs únics de vora ciutat.

Dins de cada ciutat s’hi troba sempre un entramat encara més petit que conforma el conjunt, que són els barris, cada un d’aquests barris aporta un toc distintiu a la vibració i al caràcter de la ciutat, contribuint a la seva rica diversitat i vitalitat cultural.

En aquest article ens endinsem en aquest entramat i descobrim el barri de Pequín d’Olot, un dels barris més planers de la ciutat d’Olot i amb més extensió.

Des dels orígens més remots fins als personatges de la faràndula que marquen la seva identitat, et revelem els secrets i encants d’aquest barri d’Olot que enriqueix el patrimoni cultural de la ciutat.

Origen

Un dels barris més planers de la ciutat d’Olot i amb més extensió, i és que algunes veus expliquen que el nom ve perquè el barri quedava llunyà en el seu temps.

Un barri que abraça des del riu Fluvià, l’antiga Estació del Tren d’Olot fins a la solfa, passant pel Parc Nou i acollint el Pavelló de Fires i el Pavelló Municipal d’Esports d’Olot. Ple de passejos amb racons per passar-hi estones tranquil·les i fer passejades boniques.

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri són molt actius i podràs veure totes les activitats que fan a través de la seva pàgina de Facebook.

Llocs destacats

Parc Nou

Sens dubte un dels llocs més emblemàtics d’Olot. Fascina a grans i petits per la seva amplitud, la seva verdor, la seva natura i la seva tranquil·litat.

Amb dues grans zones d’herba per córrer i jugar, i un munt de corriols i caminets per amagar-se i buscar un racó de tranquil·litat. També pots anar i gaudir del paisatge mentre fas un cafè, tè o infusió a la cafeteria que es troba al cor del mateix parc. 

👉 Descobreix més secrets del Parc Nou i com arribar-hi a través d’aquest article que li vam dedicar al parc més bonic de tots.

195439697_115488947395409_8587906705642350505_n (1)
Foto: IG @mundooree

Passatge de Sant Roc

Un passeig que convida a les passejades llargues, a aprendre a anar en bicicleta o a respirar aire pur per allunyar-se dels cotxes. A tocar del riu Fluvià, el Passeig de Sant Roc és bonic a totes les èpoques de l’any.

El passatge de Sant Roc et condueix a visitar les fonts de Sant Roc, a pujar a la muntanya Pelada, o tan sols arribar al pont i tornar pel camí de vora riu, un passeig tranquil i per gaudir del verd d’Olot.

Olot - Moai de Manuel Tuki
Foto: Viquipèdia

El Moai de la Plaça de l’Illa de Pasqua Rapa Nui

Vora carretera i passat el pont de ferro trobaràs una escultura de basalt de quatre metres d’alçada que representa un àngel, l’escultura va ser creada per l’escultor Joan Sala d’Olot amb origen Hanga Roa, capital de l’Illa de Pasqua. I va ser un regal que commemora el vincle entre les dues ciutats des del 2 de juliol de 1982.

Foto: El Punt Avui, Fira Origens web, Olot web.

Recinte Firal (Firolot)

Espai de fires i grans esdeveniments, és un lloc que cal tenir molt present perquè molts esdeveniments com les atraccions de les Festes del Tura, la Fira Origens, la festa de la comunitat Sikh d’Olot, la Fira de la Cervesa, curses emblemàtiques de la ciutat, cap d’any, revetlla de Nadal… el pavelló de fires acull totes aquelles festes multitudinàries de la ciutat d’Olot.

👉 També vora el recinte Firal trobaràs un caminet al riu que et durà a les fonts de Sant Roc i l’inici de la via verda que connecta Olot-Girona.

Foto: CHO, CVO, Esports i Lleure.

Pavelló Municipal d’Esports

Un gran entreteniment els dissabtes pels amants de l’esport. El pavelló d’esports és la seu de l’hoquei patins, el patinatge artístic, la gimnàstica rítmica, el bàsquet i el voleibol, entre d’altres esports.

👉 Consulta aquí les últimes novetats d’Esports i Lleure.

Foto: Web Wattia

EspaiZero – Primer centre estatal 100% autosuficient energèticament

Wattia Innova és una empresa especialitzada en eficiència energètica i automatització dels edificis que dona un gir a l’eficiència energètica amb el seu projecte estrella, l’EspaiZero. Professionals d’arreu del món visiten l’EspaiZero, ja que és un exemple de com les tecnologies d’automatització i les fonts renovables poden col·laborar per aconseguir un consum energètic neutre.

👉 Si t’interessa el tema pots visitar els seus projectes al seu web Wattia.

Camina pel barri

Com ja hem dit abans, és un barri que t’envolta de verd i hi pots trobar diversos llocs on caminar vora riu o passejar entre el verd del preciós Parc Nou.

Et proposem que facis una passejada pels laberints del Parc Nou i si disposes de més temps i vols descobrir rutes més engrescades, agafis vora riu Fluvià passant pel passatge de Sant Roc amunt fins a arribar a la via verda que enllaça Olot-Girona.

Passeja pel Parc Nou i on comença la Via Verda.
Ruta del carrilet: La Via Verda Olot-Girona

Faràndula i festa major

Els Gegants de Pequín; Senyor, Pallasso i Pagesa, van ser estrenats al barri el 1979, generant una gran festa entre els veïns. Encarregats a l’escultora Rosa Serra, aquests gegants es distingeixen perquè poden moure les mans!

Amb la participació dels veïns en la construcció i vestimenta, aquests gegants de la faràndula olotina van irrompre amb una proposta fresca, evitant els tòpics reials.

Festa Major

Sempre cau en el 2n cap de setmana d’agost.

Comerços i serveis

Serveis de Salut i Benestar:

Serveis d’estètica:

Serveis de lleure i esport:

Serveis d’alimentació:

Serveis educatius, professionals i associacions:

Serveis comercials varis:

On menjar

En conclusió, el barri de Pequín d’Olot és com un petit poble enmig de la ciutat, entre els seus carrers, les activitats i tots els llocs a visitar no ens l’acabaríem, un petit tresor proper al centre i vora els volcans ple d’encants que enriqueixen la ciutat amb la seva història, la seva faràndula única i la seva vida comunitària.

Explorar aquest barris és endinsar-se en l’ànima d’Olot, capturant l’essència de la seva identitat urbana i cultural.

Share Post