Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Els carrers més bonics d’Olot

Olot és un lloc preciós per passejar i fer-hi excursions. Sovint, quan pensem a llocs bonics per passejar ens venen al cap: el Triai, els aiguamoixos de la Moixina, el volcà Montsacopa, el bicicarril… Però què en dieu dels propis carrers i barris d’Olot? 

Avui us duem fer un volt pels carrers més bonics d’Olot perquè hi passegeu, hi busqueu la inspiració o hi feu una sessió d’instagram o tiktok per mostrar Olot a la resta del món! 💚

Passeig de Sant Roc

El Passeig de Sant Roc és un passeig que convida a les passejades llargues, a aprendre a anar en bicicleta o a respirar aire pur per allunyar-se dels cotxes.

A tocar del riu Fluvià, el Passeig de Sant Roc és bonic a totes les èpoques de l’any: a l’estiu, un dels llocs més frescos d’Olot on refugiar-se de la calor; a la tardor, una catifa gegant de fulles de colors. El lloc ideal per a collir fulles de plataner per portar l’endemà a l’escola! 😉

💚 La nostra recomanació: feu el passeig sencer fins a arribar al Pont de Sant Roc. Allà podeu gaudir de les Fonts de Sant Roc o seguir descobrint Olot seguint el caminet a la vora del riu fins al Tossols Basil.

🤓 Sabíeu que: quan arribeu a la cantonada amb el carrer Concepció Carreras, enlaireu la vista cap allà i descobrireu un carreró que us porta a descobrir l’encantadora ermita dels Desemparats.

Carrer dels Geranis 

Sant Pere Màrtir és un dels més barris més bonics d’Olot, en part gràcies a l’encant de les seves cases blanques. El seu carrer principal és el carrer del Geranis, amb el qual podreu recórrer tot el barri i descobrir la bellesa dels seus racons amagats.

A banda de les casetes blanques, el carrer Geranis és especial perquè no és recte sinó que té forma circular i creua tot el barri, de baix a dalt. És un carrer ideal per descobrir el barri!

Seguint el carrer Geranis, anireu des de la plaça Montolivet, cap amunt, fins a l’església de Sant Pere Màrtir i la seva plaça, i d’allà altre cop cap avall. És un carrer estret i d’un únic sentit.

A més a més, Sant Pere Màrtir està al peu del volcà Montolivet, un dels cinc volcans d’Olot. És un bon punt de partida si voleu descobrir Montolivet.

💚 La nostra recomanació: Sant Pere Màrtir és un barri ple d’escales. Que no us faci por pujar-les! Recorreu a peu el carrer Geranis i agafeu les dreceres de les escales per anar descobrint a peu els raconets secrets d’aquest barri. És “el Montmartre olotí”.

🤓 Sabíeu que: a Sant Pere Màrtir molts dels carrers tenen nom de flors i plantes. Ben a prop del carrer Geranis, trobareu el carrer Hortènsies amb unes vistes espectaculars del centre d’Olot.

Avinguda República Argentina

Quan pensem en una avinguda, possiblement us ve al cap un carrer ample, sorollós i ple de trànsit. Potser seria el cas de l’avinguda República Argentina de Barcelona, però no pas la d’Olot! 😜

A Olot, l’avinguda República Argentina és un carrer estret, encantador, tranquil i sense trànsit, que convida a fer-hi moltes passejades a peu o en bicicleta. Un passeig peatonal entre arbres que passa per llocs simbòlics de la ciutat d’Olot.

El carrer comença al pont de Colom, un pont peatonal que atravessa el riu Fluvià; és realment encantador! Atureu-vos-hi a admirar el riu i a comptar els ànecs!

Seguint l’avinguda amunt, passareu entre els dos pavellons municipals d’esports: l’antic pavelló a la dreta i, el nou, a l’esquerre. Sempre sota els arbres i rodejats de grans esplanades de gespa.

💚 La nostra recomanació: Quan arribeu a la plaça Amèrica, seguiu endavant, en la mateixa direcció. El carrer canvia de nom i s’anomena ara Avinguda de Cuba: us portarà fins al Parc Nou.

🤓 Sabíeu que: el pavelló d’esports és la seu de l’hoquei patins, el patinatge artístic, la gimnàstica rítmica, el bàsquet i el voleibol, entre d’atres esports.

Carrer del Carme 

El Barri Vell d’Olot té encant per si mateix! Un dels carrers més bonics és el carrer Verge del Carme, en el seu tram que va de la plaça Major a la plaça del Carme.

El carrer de Carme és la continuació del carrer Major i recentment tota aquesta zona s’ha rehabilitat fent que el barri i el mateix carrer siguin encara més acollidors i agradables.

El carrer és peatonal i el trànsit és limitat; ideal per a una agradable passejada. La plaça del Carme manté les llambordes tan característiques. A l’interior del Claustre del Carme hi trobareu l’Escola Superior d’Art.

💚 La nostra recomanació: alceu la vista quan aneu pel Barri Vell d’Olot i admireu les façanes modernistes. En aquest altre article us recomanem què visitar al barri vell d’Olot.

🤓 Sabíeu que: pels volts del 16 de juliol (per la festivitat de la Verge del Carme), el Drac, el Pollastre i el Conill surten a la ballar pels voltants del carrer del Carme. Descobriu la faràndula olotina!

Carretera Vella de la Deu

Sortint del Parc Nou per la porta del parc que està a prop de la cafeteria continua l’avinguda de Cuba. És un carrer sense asfaltar i molt tranquil. Girant el trencant a la dreta, passareu al costat d’alguns horts i arribareu a la carretera Vella de la Deu. 

Aquest tram d’avinguda de Cuba i carretera Vella de la Deu són carrers únics i atípics a la ciutat d’Olot, i aquí resideix el seu encant precisament. Camins gairebé rurals que contrasten amb la transitada avinguda de Santa Coloma — de fet, la carretera Vella de la Deu és paral·lela a l’avinguda de Santa Coloma i una bona forma de passejar pel barri de Pequín sense semàfors ni trànsit.

Seguint la carretera Vella arribareu al parc de Pequín, un lloc ideal per jugar amb la mainada perquè té de tot: font, gespa, arbres, ombres, parc infantil, pista de patinatge i xarranca i jocs pintats a terra.

💚 La nostra recomanació: emporteu-vos un llibre i relaxeu-vos al Parc Nou, un dels millors llocs on llegir a Olot!

🤓 Sabíeu que: els gegants del barri de Pequín ballen cada agost al parc de Pequín. Són la el Senyor del Bigoti, la Vella i el Pallasso.

Carrer de la Masia 

El carrer de la Masia és un dels més coneguts i característics del barri de Pla de Dalt. Per a que el situeu bé, és el carrer que surt de la rotonda que aniria a l’Hospital d’Olot i al Sigma. Doncs bé, el carrer de la Masia és el que surt en direcció oposada a l’hospital.

És una avinguda ampla, plena d’arbres i cases adosades amb jardí, tan típiques del barri del Pla de Dalt.

💚 La nostra recomanació: si teniu ganes de caminar, al final de l’avinguda, el carrer de la masia segueix com a camí de muntanya i dóna la volta al volcà Montolivet. Una bona passejada!

🤓 Sabíeu que: no us fa falta el cotxe per arribar al Pla de Dalt. També hi arriba el TPO, l’autobús urbà d’Olot. La parada és a la mateixa rotonda. Ben fàcil!

COMPARTEIX LES TEVES FOTOS D’OLOT

En coneixeu més? Compartiu les fotos dels carrers més bonics d’Olot a través d’instagram #DescobreixOlot @descobreixolot .
La foto amb més Likes del mes té un lloc especial a la nostra newsletter!

SEGUEIX (re)DESCOBRINT OLOT A TRAVÉS D’AQUESTES PROPOSTES

postes de sol olot garrotxa des de batet
RUTES A PEU DES D’OLOT

_

Rutes a peu amb molt bones vistes de les muntanyes i voltants d’Olot. Sortint a peu des d’Olot.

RUTES AMB VISTES
excursions olot i passejades
EXCURSIONS BONIQUES

_

Excursions i passejades boniques pels voltants d’Olot, dins del mateix municipi.

PASSEJADES SENZILLES
ELS LLOCS MÉS BONICS SEGONS ELS INSTAGRAMERS

_

Els racons i llocs més fotogènics segons la nostra comunitat!

ELS SEUS PREFERITS
Share Post