Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Els millors llocs on gaudir de les postes de sol a Olot

Ara que els dies s’allarguen, ve de gust exprimir al màxim aquest bon temps, oi? Al blog de Descobreix Olot trobareu una pila d’activitats, excursions i passejades per fer al capvespre, quan la calor ja afluixa. Feu-hi un cop d’ull i aprofiteu aquest bon temps!

Avui sumem una nova idea a la llista de les coses a fer a Olot quan fa bo: què us semblaria si fem un pícnic amb una bona posta de sol de fons? Prepareu la cistella (i la càmera), que us duem pels llocs més bonics d’Olot a gaudir de les postes de sol.

Per on es pon el sol a Olot?

Depèn de l’època de l’any, és clar! A l’estiu, es pon per darrere els Pirineus; mentre que a l’hivern se’n va per darrere Santa Magdalena (Puigsacalm).

Sabent això, si busqueu un lloc alçat que miri direcció nord-oest cap als Pirineus (Ripoll, Taga, Núria…) gaudireu d’uns colors preciosos de la posta de sol i podreu acomiadar el sol fins l’endemà. Som-hi?!

Sant Francesc (volcà Montsacopa)

El lloc alçat per excel·lència a Olot és el volcà Montsacopa, situat al mig d’Olot i de fàcil accés al cim, on hi ha l’ermita de Sant Francesc. Des del cim del volcà, gaudireu d’unes postes de sol fantàstiques allà on mireu. Olot amb els colors del capvespre, encara és més bonic!

Si el picnic us fa mandra, teniu l’opció de gaudir de la posta de sol tot sopant al restaurant Fortí del Montsacopa. Si de tornada s’ha fet fosc, no patiu: el camí del Montsacopa està il·luminat!

Mireu quina foto va fer @aventurilles del sol marxant per darrere Santa Magdalena.

Batet de la Serra

Batet té més alçada que Sant Francesc i, per això, des d’allà encara tindreu un paisatge més espectacular. Veureu el sol amagant-se darrere el Taga i els Pirineus.

L’Eva, de Batet, ens ha fet arribar aquesta espectacular posta de sol des de casa seva. La muntanya punxeguda al costat del sol ponent-se és precisament el Taga.

La Muntanya Pelada i el volcà de Montolivet

Un altre dels llocs aixecats d’Olot des d’on podreu mirar cap als Pirineus és el volcà de Montolivet i la Muntanya Pelada, l’un al costat de l’altre.

En aquest article sobre excursions curtes i passejades per Olot us expliquem una ruta maca pujant per Montolivet i baixant per la Muntanya Pelada, però si ho preferiu, podeu pujar i baixar pel mateix lloc.

Des del cim podreu fer fotos espectaculars del cel caient darrere les muntanyes, com en @rodadecotxe_2. Algú més s’anima a fer un salt sobre el cel d’Olot?

El Firal d’Olot

Des del centre d’Olot no veureu els Pirineus ni el sol amagant-se, però si és una d’aquelles tardes de “cel rogent, pluja o vent”, l’espectacle serà realment espectacular! Mireu, mireu, quina captura del cel va fer en Josep: cel rogent i arquitectura d’avantguarda al Firalet!

Podeu acompanyar la posta de sol fent unes tapes o un gelat a alguna de les terrasses del centre d’Olot.

firal olot posta de sol

Els Pavellons del Tossols Basil

Un altre dels llocs més bonics d’Olot on gaudir de les postes de sol és al Tossols Basil, al costat del riu Fluvià. Sobretot a l’estiu quan els dies s’allarguen!

Feu una petita passejada pel costat del riu fins arribar als Pavellons de Bany (dissenyats pels RCR). Si la idea del picnic d’estiu us engresca, aquest és un lloc ideal!

tossols instascapes.photography

Camps dels voltants de l’Hospital d’Olot

Els camps que hi ha darrere l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa són també un bon lloc on gaudir de la posta de sol. Potser no veureu com s’amaga el sol però com que estareu enfocats cap als Pirineus, gaudireu d’uns colors rogencs més bonics al cel.

Prepareu la càmera o el mòbil: en aquells camps del Pla de Baix, a la primavera, abunden el groc de la colza i el vermell dels gallarets o roselles.

posta de sol olot enric49

En coneixeu més? Compartiu les vostres postes de sol d’estiu (des d’aquests racons d’Olot o d’altres que coneixeu) a través d’instagram #descobreixolot @descobreixolot .

La foto amb més Likes del mes té un lloc especial a la nostra newsletter!

Share Post