Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Descobrint l’arquitectura dels RCR a Olot

Austeres, reduïdes a l’essència i de gran bellesa. Així són les cinc obres d’arquitectura RCR a Olot que no us heu de perdre si visiteu Olot!

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta són RCR arquitectes. Són olotins i arquitectes contemporanis coneguts en l’àmbit internacional. Els agrada equiparar-se a un trio de jazz i fa 28 anys que treballen en equip. El 2017, van rebre el Premi Pritzker d’arquitectura. 

L’arquitectura RCR és molt present a Olot. Us recomanem una visita en els següents espais de la ciutat on hi trobareu l’emprempta RCR. Són visites essencials que no us deixaran indiferents!

ESTADI D’ATLETISME

Ubicada en una clariana enmig d’un bosc de roures, l’espectacular pista d’atletisme de RCR a Olot es caracteritza per la seva gran integració amb l’entorn i el seu diàleg amb la natura.

Com arribar-hi?

Caminant o en bicicleta des de les fonts de Sant Roc, fent un petit tram de la via verda que connecta Olot i Girona. Vegeu el circuit 3 de Belluga’t a Olot.

FOTOS: RCR ARQUITECTES

EL FIRALET

El Firalet d’Olot també és una obra dels RCR arquitectes. És un espai obert i transversal que simula un mar de lava. Construït a base de peces de basalt i arbrat amb alzines, l’espai no deixa indiferent a ningú.

On és?

Al centre d’Olot, davant de l’Ajuntament.

Fotos: afasiaarchzine.com

PAVELLÓ DE BANY TOSSOLS BASIL

El Pavelló de Bany Tossols Basil és una construcció en forma de corba destinada a oferir servei als banyistes, a la riba del riu Fluvià. Entremig dels àlbers, els diferents metalls diferencien les parts de la construcció a la vegada que adopten les tonalitats cromàtiques de l’espai. 

Com arribar-hi?

Seguint el circuit 3 de Belluga’t.
Fes un cop d’ull a les nostres recomanacions per visitar la zona del Tossols Basil.

Fotos: RCR Arquitectes

RESTAURANT LES COLS / LES COLS PAVELLONS

Què us semblaria dinar en un restaurant amb dues estrelles Michelin? 

I és que el 1990, l’estudi d’arquitectes RCR i la cuinera olotina Fina Puigdevall es van aliar per remodelar la masia centenària que avui és el Restaurant Les Cols.

El menjador, daurat amb l’ús del vidre i cortines d’acer per obrir i amagar espais.

La carpa, un ample pavelló de sostre corbat i suports ocults. Sense obstacles visuals, amb un mobiliari i cortines transparents per posar l’èmfasi en la creació culinària.

Els pavellons, un hotel de categoria amb espais eteris i habitacions amb connotacions oníriques. A través del vidre i el metall, amb reminiscències de bambú, els reflexos i la llum esborren els límits entre interior i exterior i l’arquitectura es confon amb la natura.

Fotos: RCR Arquitectes i Les Cols

PARC DE PEDRA TOSCA

El Parc de Pedra Tosca és una altra de les grans obres d’arquitectura RCR Olot. és un espai recuperat; una antiga estructura agrícola de prominències naturals de pedra basàltica que creen diferents recorreguts, delimitats per làmines d’acer patinable, que conviden a redescobrir el paisatge. Amb caràcter aspre, així com la memòria de l’acció de l’home en l’espai.

On és?

Al final del primer tram de la via verda del Carrilet, on acaba Olot i comença Les Preses. Hi podeu arribar en cotxe i fer l’últim tram per la via verda a peu (5 min).

Fotos: RCR Arquitectes
Share Post