Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW | @
 

Els millors ports prop d’Olot per als amants del ciclisme

Olot i la Garrotxa, un paradís pels amants del ciclisme, i és que tenim tants ports al nostre voltant que costa decidir per quin començar!

EL MIRADOR DELS PIRINEUS, L’ALT DE BATET.

Un port curtet i poc exigent que us farà gaudir de boniques postals dels Pirineus i us endinsarà a la gredera del volcà Croscat.

Foto: Ramon Lozano
+ info

EL MÉS DUR, EL COLL DE BRACONS.

Amb poc més de 8 km, és el port més exigent de la comarca!

Al peu del Puigsacalm i del bonic poble de Joanetes, a la Vall d’en Bas, el cim d’aquest port és fronterer amb la comarca d’Osona. Un dels ports mítics de la coneguda volta llarga del Remences.

Foto: Ferran Bosch
+ info

LA PUJADA DE SANTA PAU, COLL DE CASELLES

És el port més concorregut pels ciclistes olotins i garrotxins durant l’any, la pujada de Santa Pau a Olot, que finalitza la volta a Banyoles.
Té poc més de 6 km, no arriba a 300 m de desnivell i passa molt a prop dels volcans Rocanegra i Santa Margarida, al terme municipal de Santa Pau. És la part final de la volta curta de la Marxa Cicloturista 100 % Tondo.

Foto: @beardonroad
+ info

EL CLÀSSIC, COLL DE COUBET – COLL DE CANES

Exigent, constant i sense descans amb vistes, quan la vegetació ho permet, al majestuós Puigscalm. Un port de llargues rectes i de gran paelles, conegut també com La Cantina, pel nom de la casa situada al seu cim.
L’últim port, en aquest cas de baixada, de la volta curta de la Marxa Cicloturista Terra de  Remences.

.

Foto: 1001puertos
+ info

EL DE LA VIA ROMANA, EL COLL DE CAPSACOSTA.

Amb una carretera petita, tranquil·la i bonica, fa l’ascens més que agradable. La carretera creua l’antiga via Romana de la Vall de Bianya i la pujada ens permet gaudir d’unes vistes meravelloses de la Garrotxa.

Foto: 100% Tondo
+ info

EL MÉS FRONDÓS, COLL DE CONDREU

Amb una carretera agradable, sinuosa i bella, la pujada és fresca i ombrívola i ideal per als dies més calorosos d’estiu. El coll ens ofereix dues opcions per a qui es quedi amb ganes de més:
El santuari del Far, que amb poca exigència més i a través d’una carretera amb molt bones vistes us portarà fins al Cim de Susqueda. Les vistes al pantà, les Guilleries, Girona i, en dies molt clars, de l’abadia de Roses us deixaran amb la boca oberta!
El santuari de la Salut és una extensió de Coll de Condreu, no menys exigent, per una carretera secundària preciosa pel mig d’una fantàstica fageda. El tram final serà el més exigent de tota la pujada!

Foto: Rafel Herrero
+ info
Share Post