Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

3 visites guiades per descobrir o re-descobrir Olot

Per nosaltres una de les millors maneres de descobrir Olot és deixant-nos guiar amb les visites guiades!

Us proposem descobrir Olot sumant-vos a les visites guiades que organitza l’Oficina de Turisme de la ciutat.

Potser Olot és una ciutat que veieu cada dia, però les visites guiades us ajudaran a observar-la com es mereix, us desvetllaran la història del volcà Montsacopa, us faran gaudir de cada racó de la ciutat, a més de redescobrir-vos establiments centenaris i façanes modernistes, tot passejant i conversant pels seus carrerons, direcció al volcà o entre les parades del mercat!

1. Visitar el Volcà Montsacopa

Foto: Òscar Rodbag / Turisme Garrotxa

Les grederes del volcà Montsacopa a Olot són un museu natural a l’aire lliure; allà podreu observar i tocar amb les vostres pròpies mans els diferents tipus de pedra volcànica.

Amb la visita guiada de la mà de l’Espai Cràter podreu fer la visita al museu i després explorareu el volcà Montsacopa, entrant a dins el seu cràter i gaudint de les impressionants vistes d’Olot. Hi descobrireu una església i fins i tot torres de guaita de les guerres carlines que assetjaren la ciutat d’Olot i tota la comarca al llarg del segle XIX.

Podeu consultar més informació sobre la visita i fer la reserva directament a la seva web.

2. Itinerari Modernista

Els carrers d’Olot amaguen façanes i cases modernistes de gran valor artístic:

  • Us heu fixat mai en el drac de ferro que hi ha en un dels balcons de la casa Gaietà Vila?
  • Sabíeu que la casa Gassiot era d’un metge i que tota la seva façana està plena de simbologia?
  • Sabíeu que al Firal d’Olot hi havia un cafè que es deia Novedades on es reunien els principals intel·lectuals de l’època?

Arquitectes de la talla de Domènech i Muntaner van deixar petjada a Olot, així com també l’escultor modernista, Miquel Blay, fill predilecte de la ciutat, i l’arquitecte municipal, Alfred Paluzie.

Però el modernisme va més enllà de les cases particulars: una pastisseria, una ferreteria, una botiga o bé la façana de St.Esteve, tot està impregnat d’uns nous aires de modernitat que aparegueren a Olot a cavall dels segles XIX i XX.

I perquè no sigui dit, acabareu la visita guiada amb un vermut a Can Morera, botiga centenària dins l’edifici modernista de la Casa Pujador, que de la mà de la seva mestressa us explicaran la seva aposta per una botiga local, de proximitat, de bon tracte i sobretot amb qualitat.

Consulteu més detalls de la visita i feu la reserva en aquest enllaç.

3. Descobreix el Barroc Olotí i els dos tresors barrocs de la ciutat

El barroc va ser un segle d’esplendor i Olot es va veure afectat també per la grandesa urbanística i monumental de l’època. La ciutat amaga a plena vista detalls que la fan única i important en el marc en el panorama artístic.

L’oficina de turisme d’Olot ofereix dues visites guiades per descobrir la gran presència del moviment barroc a la ciutat, una us permetrà descobrir la història de la recol·locació de fonts monumentals, la remodelació d’edificis religiosos, la creació d’edificis emblemàtics, la construcció de palaus residencials i l’arribada d’artistes. La segona visita us portarà a l’interior de l’església de Sant Esteve i del Santuari del Tura: els dos tresors barrocs de la ciutat.

Les visites surten des de l’oficina de turisme d’Olot, la I botiga, on també podreu reservar-les i consultar totes les opcions que tenen per seguir descobrint la ciutat.

COM RESERVAR LES VISITES GUIADES?

Oficina de Turisme d’Olot

972 26 01 41

turisme@olot.cat

COMPRAR L’ENTRADA ON-LINE!

Share Post