Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

3 visites guiades per descobrir o re-descobrir Olot

Per nosaltres una de les millors maneres de descobrir Olot és deixant-nos guiar amb les visites guiades!

Us proposem descobrir Olot sumant-vos a les visites guiades que organitza l’Oficina de Turisme de la ciutat.

Es fan els dissabtes a les 12h del migdia, on segur que, a més de conèixer Olot, us desvetllaran la història del volcà Montsacopa, us faran gaudir de cada racó de la ciutat, a més de descobrir-vos establiments centenaris i façanes modernistes, tot passejant i conversant pels seus carrerons, direcció al volcà o entre les parades del mercat!

1. Visitar el Volcà Montsacopa

Foto: Òscar Rodbag / Turisme Garrotxa

Les grederes del volcà Montsacopa a Olot són un museu natural a l’aire lliure; allà podreu observar i tocar amb les vostres pròpies mans els diferents tipus de pedra volcànica.

Explorareu el volcà Montsacopa, entrant a dins el seu cràter i gaudint de les impressionants vistes d’Olot. Hi descobrireu una església i fins i tot torres de guaita de les guerres carlines que assetjaren la ciutat d’Olot i tota la comarca al llarg del segle XIX. 

Al final de la visita guiada podreu quedar-vos, o bé al Restaurant El Fortí a fer un toc, amb una esplèndides vistes des de la seva terrassa, just sobre la muralla carlina o bé baixar amb el grup fins al centre del barri antic de la ciutat i aturar-vos en algun bar o cafeteria per fer un bon vermut o un bon dinar. 

_

PREUS: 5€/persona. Pels menors de 12 anys gratuït.

_

2. Itinerari Modernista

Els carrers d’Olot amaguen façanes i cases modernistes de gran valor artístic:

  • Us heu fixat mai en el drac de ferro que hi ha en un dels balcons de la casa Gaietà Vila?
  • Sabíeu que la casa Gassiot era d’un metge i que tota la seva façana està plena de simbologia?
  • Sabíeu que al Firal d’Olot hi havia un cafè que es deia Novedades on es reunien els principals intel·lectuals de l’època? 

 

Arquitectes de la talla de Domènech i Muntaner van deixar petjada a Olot, així com també l’escultor modernista, Miquel Blay, fill predilecte de la ciutat, i l’arquitecte municipal, Alfred Paluzie.

Però el modernisme va més enllà de les cases particulars: una pastisseria, una ferreteria, una botiga o bé la façana de St.Esteve, tot està impregnat d’uns nous aires de modernitat que aparegueren a Olot a cavall dels segles XIX i XX.

I perquè no sigui dit,  acabareu la visita guiada amb un vermut a Can Morera, botiga centenària dins l’edifici modernista de la Casa Pujador, que de la mà de la seva mestressa us explicaran la seva aposta per una botiga local, de proximitat, de bon tracte i sobretot amb qualitat. 

_

PREUS: 6€/persona. Pels menors de 12 anys gratuït.

_

3. D.O. Olotina

Una de les visites guiades autènticament olotines és la que us permet  conèixer el Mercat d’Olot i els seus productors locals.

En aquesta visita podreu conèixer la història del Mercat, un edifici que ja ha sofert diferents reformes fins a la d’avui, l’esperit dels seus placers, allò que el fa més genuí i exemplar per a altres municipis i mercats i provareu els seus productes amb un petit tastet que us prepararan.

La ruta D.O continua pels carrers del nucli antic visitant una pastisseria, una espardenyeria i descobrint quins són els productes gastronòmics típics de la regió, tot plegat per a conèixer també la història d’Olot i el seu vincle amb el bon menjar i sobretot, experimentar-ho des del propi paladar!

_

PREUS: 6€/persona. Pels menors de 12 anys gratuït.

_

COM RESERVAR LES VISITES GUIADES?

Oficina de Turisme d’Olot

972 26 01 41

turisme@olot.cat

COMPRAR L’ENTRADA ON-LINE!

Share Post