Cada vegada per a més consumidors és essencial conèixer la procedència i la qualitat dels aliments que es consumeixen. Quantes vegades heu menjat un aliment i us heu preguntat: d’on deu venir? com el deuen produir?
Us expliquem d’on venen els embotits i productes locals d’Olot. Preneu nota i prepareu el paladar! Aquí teniu 11 productors d’embotits d’Olot i La Garrotxa.

Com cada mes de març a Olot arriba la Fira de l’Embotit, i la 18a edició, arriba els pròxims 16 i 17 de març de 2019!
Com cada any la Fira, una de les més esperades d’Olot, comptarà amb més de 60 parades d’embotit d’arreu, amb la presència d’un territori convidat i on aquest any no hi faltaran els 11 productors directes d’embotit que us podran explicar de primera mà, i amb tots els detalls, com fan aquest productes típics de casa nostra!
Una Fira tan bona i tan pròxima que no us la podeu perdre!!
Els 11 productors directes de la Fira de l’Embotit d’Olot

1. EMBOTITS GORI
La seva especialitat: elaborats amb les mateixes receptes dels seus avantpassats, de gran qualitat, de producció limitada i curats amb assecadors naturals.
Altres productes: Productes cuits i curats.
Procedència: Mas Callís de Sant Privat d’en Bas, masia més coneguda com a Can Gori.
Coneix-los: www.embotitsgori.com

2. EMBOTITS DE PLANOLES
La seva especialitat: Bull de fetge i en aquesta època, botifarra d’ou.
Altres productes: Productes cuits, curats i frescos. Elaborats sense gluten ni lactosa.
Procedència: Les Planoles.
Coneix-los: www.embotitsdeplanoles.com

3. CAN GABURRA
La seva especialitat: Llardons fets a l’antiga i secallones.
Altres productes: Productes cuits i curats.
Procedència: L’obrador de la Pinya.
Coneix-los: Can Gaburra

4. VILANOVA EMBOTITS
La seva especialitat: Llonganissa i cap de llom.
Altres productes: Productes cuits i curats. Venta directa de xais que compren als ramats, vedella femella i pollastres.
Procedència: Obrador de Tortellà.
Coneix-los: www.embotitsvilanova.com

5. EMBOTITS EUGENI
La seva especialitat: Fuet, botifarra d’ou, de fetge i negra, llom curat i llonganissa.
Altres productes: Productes casolans cuits i curats.
Procedència: Sant Joan les Fonts, camí del pont romànic. Mateix espai des del 1967.
Coneix-los: www.embotitseugeni.com

6. JORDI VILARRASSA
La seva especialitat: Fuet, guardonat amb segell de qualitat Girona Excel·lent 2018.
Altres productes: Productes cuits, curats i frescos. Elaborats sense gluten ni lactosa.
Procedència: Mas Janric de Begudà.
Coneix-los: Jordi Vilarrassa

7. FERMÍ COROMINAS
La seva especialitat: Botifarra medieval, guardonat amb segell de qualitat Girona Excel·lent 2018
Altres productes: Productes cuits, curats i especialitats.
Procedència: Mas Corominas, Begudà.
Coneix-los: Fermí Corominas

8. EMBOTITS D’OIX
La seva especialitat: Fuet de pagès i panxeta.
Altres productes: Productes cuits i curats.
Procedència: Oix.
Coneix-los: www.embotitsdoix.com

9. EL REBOST DE LA VALL DE BAS
La seva especialitat: Botifarra negra d’arròs i garrillots. El garrillot és un embotit antic que hem recuperat gràcies a la insistència del cuiner Pep Nogué.
Altres productes: Productes cuits i curats.
Procedència: Vall d’en Bas.
Coneix-los: El Rebost de la Vall

10. SOBRASSADES XESC REINA
La seva especialitat: Sobrassada amb formatge blau, guanyador Premi Innovació del Fòrum Gastronòmic de Girona 2018.
Altres productes: Sobrassades, poltrú, bufeta, ventre, culana i per la Fira: sobrassada amb aroma de Ratafia Russet!
Procedència: Mallorca.
Coneix-los: www.sobrassadesxescreina.com

11. XOLÍS D’ADONS
La seva especialitat: Lo Xolís (llonganissa) i el Pa de Fetge.
Altres productes: Productes cuits i curats.
Procedència: Pirineu de Lleida, un petit nucli anomenat Adons pertanyent a la comarca més petita de Catalunya “Alta Ribagorça”.
Coneix-los: www.xolisdadons.cat