Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Pans i pastissos 100% d’Olot

SÍ, els pans i pastissos són un dels atractius d’Olot! A la capital de la Garrotxa no hi falten les fleques ni les pastisseries. És més, inclús algunes d’elles són centenàries i totes amb persones al darrere, apassionades per la seva feina .

Pans i pastissos Olot. Quins són i on estan?

El Gastropistes de la revista Cuina n’ha visitat 10 que no us podeu perdre si voleu tocar el cel amb els seus pans i dolços!

DESCARREGA'T L'ARTICLE DEL CUINA!

FORN JAUME

Un forn centenari que, des de fa set anys, està regentat per Jaume Comas. Conegut també com La Casa dels Tortells, aquesta preparació, les coques de llardons i les de ratafia són les estrelles del local.

CA L’HUIX

Josep Maria Huix és la tercera generació d’aquest negoci que, fa més de 75 anys, que va obrir les portes a Olot. La coca de sucre i el pa de pagès hi són una compra obligada.

CAN CARBASSERES

El 1892 obria les portes aquest forn, on la coca de llardons i els tortell de matafaluga, dos productes típics d’Olot, són els protagonistes.

CALLÍS

Amb més de 200 anys d’història, és la pastisseria més antiga d’Olot. En Manel, el mestre pastisser, hi treballa amb cacau de Madagascar per fer bombons i molt més.

PA NÀSIA

Esteve Allats feia pa per al seu restaurant i, el 2007, va decidir obrir un forn on destaquen el pa de pagès, el de cereals i el de blat de moro.

FERRER

Tenen dos establiments, un de tradicional i un de dedicat a la xocolata. Ferrer Xocolata, amb cinc pisos dedicats només a aquest producte!

CACAU

Lluís Riera Callís és pastisser de cinquena generació i el mestre xocolater d’aquest negoci que ell mateix va posar en marxa. Hi elabora 60 tipus diferents de xocolata.

COSTA

Per fer pa i més (les barretes de frankfurt tenen molt d’èxit), en aquesta fleca fan servir farina de Girona. En aquest punt d’Olot hi ha hagut un forn des de fa més de 120 anys.

LA FOGAINA

Van començar a les Preses i ara tenen fleca a Olot, on elaboren productes tan bons com el pa de soca, fet amb blats antics i amb farina a la pedra de la comarca.

REBULL

Fa dos anys, aquest forn històric del 1933, va posar en marxa un obrador sense gluten, que és tota una referència a la demarcació gironina.

Un article del Gastropistes de la Revista Cuina

Share Post