Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

La plaça de braus d’Olot, una plaça de braus volcànica amb circ els dimecres d’estiu

La plaça de braus, l'espai del circ a Olot, cada estiu

Quan arriba l’estiu a Olot, hi ha un imaginari al cap de molts nens i nenes, pares i mares, que no ens deixa dormir: el circ a la plaça. I és que la plaça de Braus d’Olot s’ha reconvertit en un escenari privilegiat pel circ a Olot, i que puntualment, cada dimecres de juliol fa presència a la ciutat. El millor escenari rodó per a un espectacle rodó! 

Vine a gaudir del circ d’Olot, cada estiu, a la plaça de braus. Assegut a les grades, gaudiràs d’un bon espectacle, alhora que admires els volcans d’Olot i una plaça de braus volcànica – per cert, la més antiga de Catalunya!

La plaça de Braus d'Olot

L’amfiteatre romà, o coliseum, de forma oval va derivar a la plaça circular pel fet que permet una visió de 360 graus del tot el que succeeix en el seu bell mig.  Feta de pedra volcànica en la seva bona part i arcs rebaixats a la part superior, fets de maó, la plaça de braus d’Olot és la més antiga de Catalunya construïda per iniciativa de l’arquitecte Esteve Paluzie. Tenim notícia que el 24 de juliol del 1859 s’hi va fer el primer correbou. 

Si us fixeu bé en les dues portes d’entrada a la plaça, encara es conserva l’antic cartell que diferencia l’entrada de sol i de la “sombra”, o sigui, la que segons on seguis et tocarà el sol de ple o bé podràs gaudir de l’agradable ombra, sense que l’espectacle a veure quedi perjudicat. Hi ha una altra porta que correspon a l’”arrastre”, que com el mateix nom indica estava destinat als animals. 

A Olot es van deixar de fer toros l’any 2000 i  correbous l’any 2017 com en la resta de molts municipis de Catalunya, que tot i tenir una tradició en aquest punt, per votacions i consultes populars van optar per deixar de fer patir els animals i dedicar la plaça a altres usos. 

Circ a la plaça de Braus d'Olot

Pels romans, el circ era treure les feres i lluitar contra els pobres soldats gladiadors indefensos. Pels toreros el circ és fer patir a un pobre animal, el toro, davant els seus estucats i cops d’espasa.

Però, per sort, avui l’entreteniment a la plaça de braus és 100% cultural: els juliols a Olot, el circ és un circ cultural, un circ de qualitat, apte per a tots els públics, amb les diferents tècniques del món del circ o combinades, com poden ser els malabars, equilibris, trapezi, pallassos, amb música en directe i bon humor.

Una mirada poètica, artística per enriquir la mirada dels nostres infants i joves, fer-los sortir de les seves boquetes, un “ai “ quan sembla que el trapezista cau o un “buf” quan ja toca de peus a terra.

Com diu en Toti Toronell, pallasso reconegut a Olot i que ha actuat al circ a les places: “una de les grandeses del circ és que no li cal cap història per emocionar, l’art del risc i de les coses impossibles, l’habilitat, l’humor, la música, l’art de totes les seves facetes està al servei del circ”.

CIRC A LA PLAÇA DE BRAUS
Circ-a-la-plaça- olot

foto: olotcultura

I des d'aquí veiem els volcans

Si hi ha un decorat millor per a la Plaça de Braus d’Olot i el circ dels dimecres de juliol són els volcans d’Olot. Pel darrere, el volcà Montsacopa, que com si fos un espectador més, guaita des de 100 metres d’alçada com es desenvolupa l’espectacle; i, pel davant, el volcà de Montolivet.

Entre el volcà Montsacopa i la Plaça de Braus hi veureu avui unes màquines que no paren de treballar: estan construint el futur Espai Cràter, el futur centre d’interpretació dels volcans a la comarca de la Garrotxa. Un edifici excavat al terra que just tindrà una paret volcànica: la que correspon al volcà del Puig del Roser, sobre el qual hi ha instal·lada la mateixa Plaça de Braus.

Entre volcans, circ i braus a Olot, l’emoció no s’atura!

plaça braus olot
Share Post