Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW | @
 

7 productors de la Garrotxa per visitar aquesta Setmana Santa

Descobrir, conèixer, menjar.

Si el que voleu és conèixer l’origen del que mengeu, a la Garrotxa hi ha una munt de productors i explotacions que obren les seves portes per explicar-vos-ho en primera persona i amb tots els detalls.

1. LA FAGEDA

Qui no coneix els iogurts, flams i cremes de La Fageda? El que potser no és tan conegut és la missió i el perquè fa gairebé 40 anys va néixer aquest projecte!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 6,5 km d’Olot

FOTO: FAGEDA.COM

En aquesta visita guiada a la seva granja i instal·lacions ubicades al cor de la Fageda d’en Jordà descobrireu, a més de com s’elaboren els productes làctics, que a la Fageda hi treballen moltes persones amb discapacitat o malaltia mental i que gràcies als seus ja coneguts productes aquestes persones tenen una feina i una vida millor.

2. MAS LA COROMINA

Sabeu que a la Garrotxa hi ha una de les 7 granges d’ATO Natura? Estan a la Vall d’en Bas i us conviden #UnDiaAPagès!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 9,1 km d’Olot

FOTO: MAS LA COROMINA

Si teniu ganes de passar un dia a pagès a Mas la Coromina, a Joanetes, us esperen amb les portes obertes!

A través d’una visita experiencial i pedagògica l’Albert i la Isabel us acompanyaran a la seva granja on podreu tocar la pell suau de les vedelles acabades de néixer i donar menjar a les vaques i animals, i amb jocs a l’aula didàctica, aprendeu més sobre la vida i el metabolisme de les vaques i la riquesa i les propietats de la llet.

I tot degustant la llet ATO natura de les seves vaques i dels productes que se’n deriven, conversareu, riureu i us acomiadareu!

3. MENJA’M

Al cor de la Vall d’en Bas us espera una masia tradicional amb animals que aposta per menjar bé i menjar bo.

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 8,6 km d’Olot
On comprar els seus productes? →

FOTO: VISITAGRANGES.CAT

Aquesta casa de pagès tradicional, a Joanetes, us obre les portes i us mostra com a través de la seva horta i el seu bestiar elabora uns plats cuinats per llepar-se’n els dits!!! A la seva visita podreu visitar l’hort i l’hivernacle, el bestiar (gallines, ànecs, conills, cabres…), el mostrari d’eines antigues de pagès, visitar la vivenda dels orígens de l’explotació, participar en un taller… a més de degustar les seves suculentes receptes, és clar!!!

4. MAS EL CROS

Si veieu com viuen les seves vaques, toros i vedells i descobriu quin és el seu entorn natural, podreu veure que és una finca amb certificació ecològica 100%!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 9 km d’Olot
On comprar els seus productes? 

FOTO: VISITAGRANGES.CAT

Què vol dir exactament que una granja té certificació ecològica? Com hi viu el bestiar? I…. que sabeu com s’identifica la vaca amb el seu vedell, com protegeixen els seus fills i que els vedells també juguen?

En aquesta finca de Santa Pau, al bell mig del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el productor us acompanyarà a visitar l’explotació i podreu fer un tastet de carn de vedella ecològica!

5. L’ASTROL

Una granja en un entorn immillorable, al costat del volcà Puig Astrol, us espera per entrar en contacte amb xais i ovelles!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 4 km d’Olot
On comprar els seus productes? 

FOTO: VISITAGRANGES.CAT

Trepitjant els camps, entrant a la granja i amb tot el que us explicaran descobrireu quins són els cicles dels xais. I a més, diuen que podreu fer-ho amb els més menuts! Teniu ganes d’acariciar un xaiet?

La visita a aquesta granja acaba amb una degustació ben completa i, fins i tot, podreu encarregar carn per gaudir-la a casa!

6. MAS COROMINAS

Són artesans de la carn i aposten per la qualitat abans que la quantitat. Cuiden els seus porquets des de que neixen fins que elaboren els embotits i estan tan convençuts del que fan que us obren les portes per ensenyar-vos-ho tot!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 8 km d’Olot
On comprar els seus productes? Al Mercat d’Olot

Fa més de 40 anys que es dediquen a la criança de porcs i només així, controlant tot el procés de criança fins a l’elaboració, poden fer un producte incomparable, amb l’objectiu d’elaborar el mateix porc que tenien els nostres avis i retrobar el gust d’abans. A la seva visita podreu veure els boscos on pasturen els seus porquets, acariciar-los, conèixer el procés d’elaboració i degustar els seus embotits!

7. PLANESES

Si voleu conèixer animals de pastura i una nova manera més sostenible de gestionar una finca fent servir els recursos de l’entorn heu de visitar Planeses!

RESERVA ARA

INFO D’INTERÈS

A 21 km d’Olot

FOTO: VISITAGRANGES.CAT

Produir de manera sostenible basada en l’aprofitament dels processos ecològics és possible i a Planeses us explicaran com ho han aconseguit.

Durant la visita podreu veure munyir manualment, passejar entre els horts i els prats de pastura dels ànecs, conills, pollastres i gallines, visitar les instal·lacions per la reproducció de microorganismes i preparació de biofertilitzants i també, el seu obrador de conserves! I al final tastareu els productes elaborats a la seva finca!

Share Post
Written by

hola@descobreixolot.cat

Un blog amb les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!