Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW

A vegades, tenim la sensació que la temporada de tardor-hivern a la Garrotxa és llarga. Es fa fosc aviat i comença a fer fred. Tenim la sensació que a partir de les 6 de la tarda ja no es pugui fer cap activitat a d’exterior, a la natura. Si ens imaginem els països que a l’hivern tenen tan sols 3 o 4 hores de llum de dia, o fins i tot cap, ens adonem que només és una qüestió de percepció i costums.

Què tal si activem l’escalfor del cos amb unes caminades nocturnes per Olot? 

Són una fantàstica manera de combatre el sedentarisme hivernal i descansar la vista de llums artificials i pantalles, també serveixen per apreciar el silenci i la majestuositat del cel nocturn.

Per començar us proposem tres itineraris relativament fàcils, dos amb més foscor i el tercer més curtet i una mica més il·luminat. Això sí, sempre recomanem dur un llum frontal per si de cas.

Apreciar el silenci i la majestuositat del cel nocturn

Caminada nocturna per Sant Roc

Entre arquitectura i vora riu

La proposta que us fem és començar a les Fonts de Sant Roc. Un lloc de fàcil accés i aparcament. L’inici és al pont de Sant Roc, per la via Verda El Carrilet Olot – Girona direcció cap al Estadi Atletisme Tussols Basil. Un cop l’hàgiu passat, estigueu atents. A mà dreta trobareu un trencall des d’on baixareu fins al riu i anireu vorejant-lo fent ruta circular fins a tornar a les Fonts de Sant Roc.

_
Distància: 2,7 km.
Temps aproximat: 48 min.
_

Caminada nocturna per la muntanya pelada

Silenci i aventura

Si hi ha més energia i voleu experimentar la foscor en un format més aventurer us recomanem ampliar la ruta de la següent manera. Abans d’arribar als paratges dels Tussols, cal pujar amunt passant per davant de la casa dels pescadors per accedir a la muntanya pelada. Un cop a dalt es poden apreciar les vistes nocturnes de les valls, buscar punts més foscos on gaudir de la bellesa del cel nocturn hivernal i fins i tot, si es camina en silenci, sentir alguna òliba en el tram de bosc. Una vegada feta la volta us recomanem baixar pel barri de Sant Pere Màrtir, carrer del Desemparats. Des d’allà podeu retornar fàcilment al lloc d’inici al Passeig de Sant Roc.

_
Distància: 6 Km.
Temps aproximat: 110 min.
_

Caminada nocturna al volcà Montsacopa

La ruta més urbana i inspiradora

Pels que voleu començar amb una opció més curteta, us recomanem la pujada al volcà Montsacopa, una ubicació privilegiada, al centre d’Olot, de fàcil accés i amb unes vistes que us meravellaran! Invertint poquet temps accedireu a una experiència inspiradora!

La ruta és circular i el punt de partida és l’aparcament de davant l’Espai Cràter. Només començar passareu per la gredera i pujareu per les escales. Un cop a dalt us proposem fer la volta sencera i baixar per la banda del Viacrucis.

Sabreu dir-nos quants esglaons haureu pujat? Us atrevireu a pujar a les torres de guaita si les trobeu obertes? Com a curiositat, al volcà Montsacopa hi viuen molts conills i, si baixeu al cràter en silenci, podreu veure quants n’hi arriba a haver!!!

_
Km: 2 Km.
Temps aproximat: 45 min.
_

Si la caminada nocturna coincideix pels voltants de Nadal, es pot anar a l’estrella de Sant Miquel del Mont.

És sorprenent l’energia i dinamisme que ens proporciona gaudir de l’exterior nocturn durant els mesos més foscos, en donem paraula! 

 Us animeu a provar-ho i compartir-ho amb nosaltres alguna de les vostres caminades nocturnes per Olot?    Share Post