Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW | @
 

Descobrint les joies Pritzker d’arquitectura d’Olot

Austeres, reduïdes a l’essència i de gran bellesa. Cinc obres arquitectòniques que heu de visitar quan vingueu a Olot!

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta són RCR arquitectes.

Olotins i arquitectes contemporanis coneguts en l’àmbit internacional. Els agrada equiparar-se a un trio de jazz i fa 28 anys que treballen en equip i van rebre el Premi Pritzker 2017.

ESTADI D’ATLETISME

Ubicada en una clariana enmig d’un bosc de roures, aquesta espectacular pista d’atletisme es caracteritza per la seva gran integració amb l’entorn i el seu diàleg amb la natura.

Com arribar-hi?

Caminant o en bicicleta des de les fonts de Sant Roc, fent un petit tram de la via verda que connecta Olot i Girona. Vegeu el circuit 3 de Belluga’t a Olot.

FOTOS: RCR ARQUITECTES

EL FIRALET

Un espai obert i transversal que simula un mar de lava. Construït a base de peces de basalt i arbrat amb alzines, l’espai no deixa indiferent a ningú.

On és?

Al centre d’Olot, davant de l’Ajuntament.

Fotos: afasiaarchzine.com

PAVELLÓ DE BANY TOSSOLS BASIL

Una construcció en forma de corba destinada a oferir servei als banyistes, a la riba del riu Fluvià. Entremig dels àlbers, els diferents metalls diferencien les parts de la construcció a la vegada que adopten les tonalitats cromàtiques de l’espai.

Com arribar-hi?

Seguint el circuit 3 de Belluga’t.

Fotos: RCR Arquitectes

RESTAURANT LES COLS / LES COLS PAVELLONS

Què us semblaria dinar en un restaurant amb dues estrelles Michelin?

I és que el 1990, l’estudi d’arquitectes RCR i la cuinera olotina Fina Puigdevall es van aliar per remodelar la masia centenària que avui és el Restaurant Les Cols.

El menjador, daurat amb l’ús del vidre i cortines d’acer per obrir i amagar espais.

La carpa, un ample pavelló de sostre corbat i suports ocults. Sense obstacles visuals, amb un mobiliari i cortines transparents per posar l’èmfasi en la creació culinària.

Els pavellons, un hotel de categoria amb espais eteris i habitacions amb connotacions oníriques. A través del vidre i el metall, amb reminiscències de bambú, els reflexos i la llum esborren els límits entre interior i exterior i l’arquitectura es confon amb la natura.

Fotos: RCR Arquitectes i Les Cols

PARC DE PEDRA TOSCA

El Parc de Pedra Tosca és un espai recuperat; una antiga estructura agrícola de prominències naturals de pedra basàltica que creen diferents recorreguts, delimitats per làmines d’acer patinable, que conviden a redescobrir el paisatge. Amb caràcter aspre, així com la memòria de l’acció de l’home en l’espai.

On és?

Al final del primer tram de la via verda del Carrilet, on acaba Olot i comença Les Preses.

Fotos: RCR Arquitectes
Share Post
Written by

hola@descobreixolot.cat

Un blog amb les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!