Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

La Volta a peu a la Garrotxa, des d’Olot!

Us agrada caminar? O més ben dit: us agrada caminar pels paisatges d’Olot i voltants? Animeu-vos a fer la Volta a peu a la Garrotxa i aconseguiu emplenar les 11 etapes del passaport de viatge.

És una ruta creada per als olotins, els garrotxins… i tothom qui vulgui descobrir la Garrotxa a peu, poble a poble, racó a racó! Us hi animeu? Calceu-vos les botes que us duem a fer la #voltaalagarrotxa !

 

foto de portada via
IG de @itinerannia_senders

En què consisteix la Volta a peu a la Garrotxa?

Es tracta d’una ruta a peu d’onze etapes (10+1), que recorre els pobles i paisatges més bonics de la Garrotxa. 

Es tracta d’una ruta a peu d’onze etapes (10+1), que recorre els pobles i paisatges més bonics de la Garrotxa.

Diem 10+1 perquè la Volta està creada per fer-se en deu etapes. L’onzena és una etapa extra per descobrir Olot i Les Preses amb més profunditat — i, des de Descobreix Olot, us la recomanem plenament! 😉 Com a Olot, enlloc!

En finalitzar cada etapa, us posaran un segell al vostre passaport de ruta personal i, quan hagueu completat 10 de les onze etapes, no només us sentireu plenament realitzats empoderats, sinó que també rebreu una motxilla ben xula i un val de 30€ per gastar a qualsevol dels establiments de Garrotxa Approp — per exemple, per comprar unes botes noves a Calçats Rovira o un bon cava a Can Batet i brindar per la gesta aconseguida.

Aquesta Volta a peu és una proposta novedosa de Turisme Olot que neix arran de la publicació d’una guia homònima escrita per Anna Plana i Sergi Romero i editada per Llibres de Batet. S’ha presentat al setembre de 2021 i des de Descobreix Olot ens engresca molt la idea!

Quines són les etapes de la Volta a peu a la Garrotxa?

Seguint la xarxa de senders Itinerànnia, fareu la volta a la Garrotxa sortint d’Olot i passant per les següents etapes:

Etapa 1. Olot – Santa Pau
Etapa 2. Santa Pau – Sant Ferriol – Mieres
Etapa 3. Mieres – Sant Aniol de Finestres – Les Planes d’Hostoles – Sant Feliu de Pallerols
Etapa 4. Sant Feliu de Pallerols- La Vall d’en Bas – Les Preses
Etapa 5. Les Preses – Olot – La Vall de Bianya
Etapa 6. La Vall de Bianya – Sant Joan les Fonts – Castellfollit de la Roca
Etapa 7. Castellfollit de la Roca – Montagut – Tortellà
Etapa 8. Tortellà – Sales de Llierca – Beuda – Besalú
Etapa 9: Besalú – Sant Ferriol – Argelaguer – Sant Jaume de Llierca
Etapa 10. Sant Jaume de Llierca – Olot
Etapa 10+1. Olot – Les Preses – Olot

Descobriu les etapes
senderisme garrotxa a peu

En quants dies s’ha de fer?

Podeu fer les etapes al vostre ritme. Per als més caminadors, podeu agafar-vos-ho com un repte i completar la volta en 10 dies (un dia per etapa, dormint als diferents pobles de la ruta).

Si no teniu tants dies de vacances o no voleu dedicar-hi tant de temps, podeu fer-la en dos trams de 5 dies cadascun: en totes dues ocasions sortireu d’Olot, perquè l’etapa 1 i l’etapa 5 passen per Olot!

I, evidentment, també la podeu fer a poc a poc, en petits trams de cap de setmana. L’objectiu no és arribar abans sinó arribar-hi! Per tant, feu-la en el temps que us calgui.

Pot ser una bona excusa per re-descobrir la Garrotxa i fer nit als diferents pobles de la comarca. Sinó, si viviu a Olot i preferiu dormir a casa, podeu trucar al servei Taxitour d’Olot perquè us porti i/o us reculli. No oblideu segellar el passaport en un dels establiments adherits!

guia a peu garrotxa

Com obtenir el passaport?

Abans de començar la ruta, aneu a buscar el vostre passaport de ruta:

  • Comprant la guia de paper publicada per Llibres de Batet.
    Va encartat dins la guia, que conté un mapa amb tot el track de la ruta i interrelaciona les diferents etapes. A més a més, la guia també descobreix un tresor a cada tram, suggereix el què val la pena no perdre’s i el què cal tenir en compte. La podeu comprar a la llibreria Drac, la llibreria Planella i al web de Llibres de Batet.
  • Als establiments adherits a la iniciativa. Podeu consultar-los dins de cada etapa, al web creat especificament per Turisme Garrotxa. Alguns dels establiments adherits a Olot són: La Brasera, Zig Zag Cafè, B-Crek Clarà i B-Crek Solfa, Taxitour, La Perla, el Apartamemts del Jardinet de Sant Esteve, Hotel Olot Centre, Apartaments Entre Volcans, i els apartaments el Niu del Volcà.
  • A l’oficina de turisme d’Olot i de la resta de comarca.
Share Post