Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

2 rutes a Olot eco-friendly: sensibles amb la natura i l’entorn

Descobreix Olot a través del paisatge, l’entorn i la natura

Olot és molt més que terra de volcans, és una ciutat que té una gran sensibilitat per la natura i pel seu entorn. Us proposem 2 rutes a Olot que són eco-friendly amb les quals descobrireu l’essència d’Olot i el seu paisatge.

La sostenibilitat i el respecte pel medi que ens envolta són valors que ens defineixen als olotins, ja que des de ben petits, sigui des de casa, de l’escola, de l’esplai o el centre excursionista de la ciutat (CEO), se’ns ensenya a estimar i a tenir cura de boscos, muntanyes i camins.

No és casualitat que l’Observatori del Paisatge de Catalunya tingui la seva seu a Olot, la capital de la Garrotxa. Ni tampoc el fet que a la ciutat s’hi puguin trobar diversos projectes, rutes i negocis eco-friendly, així com de descoberta de l’entorn!

Una proposta per als més curiosos

 

1. LA RUTA CIENTÍFICA DE LA GARROTXA EN EL SEU PAS PER  OLOT

Impulsada per la Fundació Catalana de la Recerca i la Innovació, la ruta científica que pasa per Olot és una proposta per aquelles ments més curioses.

És una bona opció per fer a Olot amb nens i a la vegada aprendre nous conceptes i noves formes de viure més sostenibles.

Lla Xarxa Espavilada d’Olot, la seu d’RCR Arquitectes, la pista d’atletisme Tossols Basil i el Parc de Pedra Tosca, són alguns dels punts d’interès d’aquest circuit, que ens demostraran com de ben integrada està la ciutat d’Olot al seu entorn.

Sens dubte, aquesta és una de les rutes a Olot essencials per descobrir el paisatge olotí més natural i autèntic!

La ruta de la Garrotxa sostenible

  1. LA FAGEDA D’EN JORDÀ
  2. COOPERATIVA LA FAGEDA
  3. XARXA ESPAVILADA
  4. RCR ARQUITECTES
  5. POSTA D’ATELTISME TOSSOLS BASIL
  6. PARC DE PEDRA TOSCA
+INFO

Un joc d’enginy per a tota la família

 

2. CONVERTIU LA VOSTRA FAMÍLIA EN UN GRUP DE CIENTÍFICS AMB EL JUGA PARC D’OLOT

El JugaParc és una una ruta – gimcana per fer en família a Olot. La podeu fer pel vostre compte amb les indicacions que us donaran a l’Oficina de Turisme d’Olot. Haureu de passar un seguit de proves i buscar diversos elements del nucli antic de la ciutat, així com del volcà Montsacopa

El professor Tocatdelala, un científic imaginari que treballa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i que està investigant perquè hi ha tants volcans a la zona, us anirà conduint a través del seu quadern de pistes i proves.

Durant l’activitat es plantegen diferents preguntes científiques per despertar l’interès entre els participants. El repte consisteix a resoldre els enigmes i seguir l’itinerari proposat amb la motxilla científica. Les preguntes, proves i enigmes estan relacionats amb els elements de la naturalesa — aigua, aire, foc i terra—, que són els que conformen l’orografia i la morfologia d’aquest territori.

Sens dubte, aquesta és una activitat genial per fer a Olot amb nens i adolescents. En voleu més? Feu un cop d’ull a la nostra selecció d’idees per fer a Olot amb nens.

FOTO VIA IG @EDUVOLADOR

+INFO

LA NOSTRA RECOMANACIÓ ABANS DE VENIR:

Abans de venir, consulteu el web de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX).

Si teniu interès per l’entorn natural de la comarca de La Garrotxa, vol dir que compartiu interessos i emocions amb ells! Es defineixen com “persones motivades per viure en equilibri amb la Terra, i per tant en equilibri amb nosaltres, amb el nostre entorn social, amb la natura que ens envolta”.

Sovint organitzen excursions i activitats de descoberta de la natura obertes a tothom!

CONSULTAR EL WEB
Share Post