Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

El millor lloc on descobrir un bon embotit

L’embotit a la comarca de la Garrotxa va molt més enllà d’una taula parada amb un bon pa amb tomata i un bon vi. Que a les cases de pagès encara hi hagi la tradició de la matança del porc és un símptoma de no perdre la cultura culinària. Que hi hagi petits artesans elaboradors que venen el seu propi producte fa que no es perdi el tarannà de la botiga petita a la garrotxa, que tinguem un dels escorxadors més moderns de Catalunya fa que la industrialització del porc doni llocs de feina buscant una bona qualitat del porc, és un eix triangular que fa que tota aquesta maquinària gastronòmica culinària i empresarial funcioni, perquè el porc és origen, és tradició, és identitat, és cultura i és cuina”.

Pep Nogué

La FIRA DE L’EMBOTIT era, sens dubte, un dels millors llocs on comprar i degustar els millors embotits, de la comarca i de Catalunya!

Una aposta per prestigiar els embotits i els seus productors era la FIRA DE L’EMBOTIT d’Olot, que arribava cada mes de març a Olot. En la seva XVII edició, i que de manera excepcional es trobava al Firalet amb més de 70 parades de venda de productes d’alimentació, una gran part de les quals eren de productors d’embotits, formatges i cerveses artesanes, amb una àmplia oferta gastronòmica, lúdica i comercial.

Què es podia fer a la Fira?

  • Degustar embotits del mercat amb vins, cerveses i sidra Girona Excel·lent.
  • Comprar i conèixer els productors d’embotits.
  • Participar en les DELÍCIES PORQUES, un maridatge de formatges i embotits de proximitat amb vins catalans, de la mà del gastrònom Pep Nogué.
  • Descobrir quants embotits fets a casa es presentaran al 9è CONCURS D’EMBOTITS CASOLANS.
  • A pocs llocs es podia veure en directe un especejament del porc! De la mà dels placers del Mercat d’Olot, es podria descobrir amb la demostració d’especejament del porc quines eren les parts del porc i com s’elaboraven els embotits que tant ens agraden!

Territori convidat

2017: Formatge de cabra de “Las Montañas” de León.

Una de les propostes que repetia a la Fira, edició rere edició, era la presència d’un territori convidat. A la Fira de l’Embotit 2017 el territori convidat va ser el formatge de cabra de “Las Montañas” de León.

Fira de l’Embotit en Família

L’Espai Tast era l’espai per pares, mares, fills i filles!

I és que anar a la Fira de l’Embotit amb els petits de la casa volia dir:

  • Demostracions de cuina volcànica, en què xef i alumnes de primària presentaven receptes del porc que havien elaborat conjuntament.
  • Tallers infantils de botifarres, de la mà dels placers del Mercat d’Olot.
  • Passejades en poni.
  • Fer de pagès a un espai dedicat a la vida al camp i a la granja, en què els infants podien jugar a la vegada que aprenien els oficis més tradicionals de casa nostra.
  • Veure ballar el Porc i el Xai amb la Penya AOAPIX.

VOLS COMPRAR UN BON EMBOTIT A OLOT?

LA FIRA DE L'EMBOTIT EN IMATGES

Share Post