Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Llocs frescos d’Olot on amagar-nos de la calor

Llocs frescos d’Olot on passar un matí o una tarda d’estiu i amagar-nos de la calor.

[Quina calor que fa!] [Uf aquest estiu si que fa calor!].

On comença la Via Verda

Al recinte firal, a on hi ha l’antiga estació del tren d’Olot, avui escola d’adults, és on inicia el trajecte de la via verda que el seu pas d’entre Olot i les Preses podria ser un dels més frescals de tot aquest recorregut.

En aquest trajecte passem per sobre les fonts de Sant Roc, un paratge dels frescos, frescos d’Olot. Escenari de berenades populars al passat, avui és també un lloc de passeig i reunió familiar els dies calurosos d’estiu. L’aigua que brolla i l’aigua del Fluvià fan una música que et va seduint i adormint, sobretot si és l’hora de la migdiada.

I ja arriben els túnels, tant típics en aquest trajecte, fets de rajola vermella i pedra volcànica, que ens van acompanyant de manera escalonada durant tot el passeig. [Aquí sota sí que s’hi està fresc!], pots sentir de cop i volta dit per un caminant o un ciclista que s’hi atura per a prendre aire i continuar l’activitat esportiva.

El Jardí Botànic del Parc Nou

Un dels jardins més frescos d’Olot per amagar-nos de la calor seria el jardí botànic, o conegut popularment com el Parc Nou.
Una torre central, digne de viure-hi qui a principis de segle tenia diners no només per a mantenir la casa sinó tot el seu extens jardí, es coneix com a Can Castanys.

I podem anar a fer un toc al bar del Parc Nou, situat al mateix centre del parc, hi trobaràs una terrasseta que dona a un dels jardins més grans de la ciutat. Roures centenaris, monumentals, fan ombra a tot un paratge declarat d’interès local amb diferents indicacions que permeten identificar els arbres, els arbustos i les plantes d’aquest jardí botànic.

Un glop d’aigua de la font del Parc Nou

Una taula de pedra de dimensions considerables presideix aquest racó amb bancs per a poder-hi fer una bona berenada en família. Si algú li agafa unes ganes tremendes de llegir pot pujar les escales de mà dreta i anar a la biblioteca mòbil exterior del Parc Natural ubicada just a sobre.
Unes tosques cadires de fusta al costat de l’armari i una taula, fan d’aquest singular lloc, un lloc únic per a la lectura.

Els aiguamolls de La Moixina

Al cor d’Olot i dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, La Moixina és un dels espais més pintorescs de la ciutat que ha estat immortalitzat pels artistes de finals del segle XIX.

Us imagineu passejar pels corriols de La Moixina, envoltats de joncs i canals d’aigua, escoltant el cant dels ocells mentre us envolten papallones i libèl·lules? Veniu a descobrir-ho! La frondositat dels roures monumentals i la proximitat de l’aigua i les seves fonts creen un microclima refrescant que us farà oblidar la calor de l’estiu!

2 restaurants on menjar a la fresca envoltats de natura!

En aquest paratge de bellesa espectacular, trobareu dues de les fonts més conegudes d’Olot: la font de la Deu i la font de La Moixina, i aquestes van acompanyades de dos restaurants on pots gaudir d’un àpat on tastar l’autèntica cuina volcànica de la garrotxa.

El pati de l’Hospici d’Olot

L’Hospici d’Olot, com ja hem comentat en algun altre article que parla dels espais d’Olot amb una segona vida, és un dels edificis més emblemàtics i antics de la ciutat, i així mateix ho pots sentir a l’estiu quan entres a l’Hospici i et ve un aire fresc mantingut pels seus murs de pedra centenaris.

Actualment, a part d’allotjar diversos espais de visita de la ciutat com el Museu Comarcal de la Garrotxa o les dues sales d’exposició d’obres d’art, també podeu gaudir d’un dels seus racons més frescos del centre de la ciutat on hi ha cadires i estanteries amb llibres de la Biblioteca d’Olot perquè hi pugueu anar a passar una bona estona fresca navegant entre històries i imaginació.

Piscina Municipal d’Olot

Mentre espereu la posta de sol per anar a fer un sopar a la fresca o un espectacle de la Cua del Drac, per fer passar la calor no hi ha res millor que un bon remull a la piscina d’Olot.

La piscina municipal d’Olot, situada al vial Sant Jordi. Hi ha 4 piscines exteriors, de diferents mides i fondàries, que són una autèntica delícia! Les piscines estan envoltades d’una gran zona de gespa amb algunes ombres d’arbres. Té un petit bar, camp de futbol, camp de bàsquet i zona de joc infantil.

I si vols aprofitar per conèixer gent i fer activitat física, també ofereixen activitats de cursets de natació per infants o gimnàstica suau per adults. L’entrada val per a tot el dia i també hi ha opcions d’abonament de tot l’estiu o paquets de 10 i 20 entrades per a tot el tipus de públic.

Biblioteca d’Olot

La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot és un refugi de la calor ple d’activitats i coneixement proporcionant un entorn tranquil per relaxar-se i estimular la ment. Un espai acollidor obert a tothom, amb o sense carnet, la biblioteca ofereix una àmplia gamma de serveis per a tots els públics.

Durant l’estiu la biblioteca ofereix a la Sala Infantil dues activitats, la primera és el concurs Llegir té premi, amb preguntes sobre llibres per a nens i nenes d’entre 8 i 16 anys, i la segona activitat es titula  A l’estiu tota biblio viu! Es tracta d’un quadern d’activitats al voltant de la lectura, adreçat a infants d’entre 9 i 12 anys. Tothom que vulgui hi pot participar amb el carnet de la biblioteca!

Sabies que a Olot hi ha un protocol d’actuació en casos d’onades de calor intensa o molt intensa?

Des de fa uns anys, a causa de les recents onades de calor intensa, l’Ajuntament d’Olot activa un protocol d’accions a dur a terme durant aquestes situacions.

Aquest protocol inclou un document que identifica diversos espais exteriors i interiors on refugiar-se en cas d’onades de calor intenses (a partir de 37 graus) o molt intenses (a partir de 39 graus), ambdues condicions durant tres dies o més.

Aquests espais garanteixen a la ciutadania zones de més confort i frescor durant els períodes de temperatures més altes, assegurant així la seva salut i seguretat.

Si teniu curiositat, podeu consultar tots els espais frescos de la ciutat d’Olot recomanats per fugir de la calor intensa en dies d’estiu!

Share Post