Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Cuina Volcànica. Què és i on degustar-la

Probablement haureu escoltat en moltes ocasions parlar de la Cuina Volcànica, però, sabeu exactament què és i en quins restaurants d’Olot podeu degustar-la?

Cuina Volcànica, el segell gastronòmic de la comarca!

Què és la Cuina Volcànica?

Creat l’any 1994, Cuina Volcànica ja és més que un col·lectiu: es pot dir que és un segell local i un referent gastronòmic! Es va crear fa gairebé 30 anys per un grup de cuiners i restauradors arrelats al territori, la Garrotxa, i als productes que s’hi conreen, s’hi crien i s’hi elaboren de forma artesanal.

Cuina Volcànica està formada per un total de 8 restaurants de la Garrotxa. Partint tots del receptari tradicional i dels productes locals seleccionats, cada xef crea la seva Cuina Volcànica particular. La creativitat de cada cuiner i cuinera és el que fa que cada una de les propostes culinàries que en surten siguin tan atractives i exquisides!

cuina volcanica

Quins són els productes que contempla?

Un dels requisits indispensables de la Cuina Volcànica és que els plats siguin elaborats amb els productes singulars i únics conreats, criats o elaborats de manera artesanal a la Garrotxa: el fajol, el farro, els fesols DOP de Santa Pau, el formatge serrat d’ovella, els naps negres, la patata de la Vall d’en Bas, el piumoc, el recuit, el tomàquet de Montserrat, la vedella ben criada i el xai de ramat o pigallat.

Fesols DOP Santa Pau
Vedella ben criada
Fajol
Tomàquet de Montserrat
Patates de la Vall d’en Bas
Recuit
Piumoc
Naps negres

Restaurants de Cuina Volcànica d’Olot

El Restaurant la Quina Justa es troba al Passeig de Barcelona, en una de les millors cases modernistes que hi ha a la ciutat. Està de camí al barri de l’Eixample Malagrida, un dels barris més elegants i bells de la ciutat.

Seguint pel passeig de plataners centenaris arribareu al bonic passeig de Sant Roc i, si el seguiu, amb un obrir i tancar d’ulls us trobareu a les Fonts de Sant Roc. Sí, on comença la via Verda del Carrilet Olot – Girona i on topareu amb fantàstiques obres arquitectòniques dels RCR arquitectes!

Com si d’una postal es tractés, el Restaurant la Moixina es troba dins un dels paratges més bonics i amb una diversitat geobotànica més gran del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: els paratges de la Moixina.

Envoltat d’aiguamoixos, roures pènols i faigs centenaris, aquest indret ha estat font d’inspiració dels pintors de l’Escola Paisatgística. A dia d’avui, continua essent un dels racons preferits de molts olotins on anar a passejar.

El Restaurant La Deu, als paratges de la Moixina i al costat de la font de la Deu i envoltat de deus d’aigua subterrànies, fa uns 80 anys va crear uns dels plats de la comarca més coneguts arreu de Catalunya: les patates de la Deu! Cruixents per fora i amoroses per dins aquest plat és un clàssic que tothom ha de provar, almenys una vegada a la vida!

Ah! A més de gaudir del seu entorn, sapigueu que des d’aquí podeu arribar a peu a la Fageda d’en Jordà, a través del barri de Bonavista! 😉

El Restaurant els Ossos està un punt estratègic per la seva ubicació: a mig camí entre Olot i Santa Pau. És ideal tant per qui vulgui passejar per la Fageda d’en Jordà, visitar els emblemàtics volcans Santa Margarida i Croscat o fer una ruta senderista per Batet de la Serra!

Share Post