Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

No coneixes Olot si no has fet tot això!

Des de menjar plats típics, visitar edificis emblemàtics o passejar per les grederes i cràter del volcà a descobrir artesans locals, comprar disseny local o visitar els museus de la ciutat.
Et fem 9 propostes de coses a fer a Olot perquè la (re)descobreixis!
_

9 coses a fer a Olot per conèixer-la a fons!

_

1. Passejar pel cràter d’un volcà

Saps que dels 45 volcans que hi ha la Garrotxa són molt poquets els que tenen un cràter circular i que, a més, sigui de fàcil accés?

El Montsacopa, el volcà més urbà de la Garrotxa, n’és un d’ells i creiem que no et diem cap mentida si afirmem que la majoria dels Garrotxins hi hem pujat i hi hem passat llargues estones!

I, és que el cràter convida a tantes coses….! Baixar-hi corrents (una i altra vegada), estirar-s’hi per contemplar el cel o escoltar els ocells cantar, passejar pel seu voltant, fer ioga o meditar, jugar a atrapar o a cuit i amagar…

Si en vols saber més, l’Espai Cràter et captivarà!

Descobreix-lo!

2. Menjar patates d’Olot

Imaginem que totes has sentit a parlar, alguna que altra vegada, d’aquest plat tant típic de casa nostra, no? Són conegudes com les patates d’Olot, les patates de la Deu o les patates d’en Brecha. Són delicioses i cruixents, mooolt cruixents, i les trobaràs en gairebé tots els restaurants de la ciutat!

Si tens ganes de descobrir la recepta original del Restaurant la Deu, no dubtis de seguir l’enllaç que trobaràs a continuació. T’animem que provis de fer-les a casa. Estem segurs que triomfaràs!

Recepta de les patates d'Olot

3. Fer un toc o un vermut al Firal

A Olot tenim molt per costum quedar per fer el toc o dit d’altra manera: quedar per anar a prendre alguna cosa! De sempre, les terrasses del Firal han estat un bon punt de trobada. Tant per quedar-hi per esmorzar com per fer el vermut, dinar, fer el cafè, el “toquillo” de mitja tarda o un bon soparet.

Quina és la teva preferida? La terrassa de Can Pelaio, la de Can Xena, la del Cafè del Firal, la de l’Olotina o la de La Tintoreria?

Més terrasses d'Olot

4. Descobrir els creadors locals

Et proposem un recorregut pel nucli antic d’Olot per descobrir els tallers dels artesans locals de la Iera: l’associació de creadors de la Garrotxa sense ànim de lucre integrada per persones de diferents disciplines dins el camp de la creació.

Pots començar  pel carrer dels Sastres, el carrer d’Olot que ha acollit més tallers d’oficis al llarg de la història d’Olot, continuar per la plaça Pia Almoina tot seguint fins a la plaça Major i carrer Sant Tomàs.

Joies, serigrafia, disseny de moda, patronatge i confecció, pastisseria amb molta xocolata, barrets, decoració…

El que els agrada als creadors de La Iera és establir una xarxa de contactes i relacions directes amb els clients. T’animes a descobrir-los?

Creadors i creadores La Iera

5. Gaudir la faràndula olotina

Foto: prisma Olot

A Olot hi ha molta tradició farandulera. Tanta que a molts nadons se’ls incriu només néixer a la llista per ballar els gegants d’Olot, se’ls regala les típiques espardenyes amb esquellerincs dels nans i cavallets, se’ls canta el nan-nari, nan-nari… com a cançó de bressol i el què fer del cap de setmana és, sempre que es pot, anar als barris a veure cada un del seu gegant particular!

Són tants els personatges de la faràndula olotina que, per no oblidar-nos-en cap, t’animem a descobrir-los un a un en aquest article que vam dedicar exclusivament a ells i on, a més, pots veure el ball de cada un d’ells!

La faràndula Olotina

6. Pujar o baixar al mercat del dilluns

Foto: Ràdio Olot

Inclús els mateixos olotins i olotines, en funció del barri on vivim, pugem o baixem al mercat del dilluns: els del barri de les Tries, Sant Miquel  (els de la part de baix) pugen a mercat, mentre que els del barri del Pla de Dalt o Bonavista (els de la part de dalt) hi baixen!

El mercat dels dilluns és més que un mercat setmanal de roba, planter, alimentació i alimentació ecològica! És un punt de trobada entre els mateixos olotins i garrotxins. Un dia amb molta activitat i la millor manera de començar la setmana!

Mercat Setmanal Olot

7. Anar al Museu dels Sants

A Olot, a més del Museu de la Garrotxa, amb quadres de gran renom com La Càrrega de Ramon Casas, tenim un museu que podríem arribar a dir gairebé que és exclusiu i del tot singular! Es tracta del Museu del Sants, un museu que presenta l’ofici dedicat a la fabricació artesanal d’imatgeria religiosa. Una activitat amb més de 100 anys d’història i que ha tingut una gran incidència en el desenvolupament de la ciutat!

Entrar al Museu dels Sants i veure en directe com els artesans treballen modelant, polint, pintant i decorant les figures tal i com ho han fet al llarg de la història, és tota una experiència!

Museu dels Sants

8. Enamorar-te del Parc Nou

És impossible anar al Parc Nou i no enamorar-te d’ell! És un parc on hi abunda el verd que convida a descansar en qualsevol dels seus dos grans prats, a passejar pel parc botànic que hi trobareu dins, a fer una parada al bar de la Torre Castanys i, com no, a anar a veure les oques que viuen al petit estany que hi ha!

A la Torre Castanys, d’estil modernista, hi ha un dels centres d’informació del Parc Natural. Un lloc on et podràs informar sobre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Saber més coses del Parc Nou

9. Descobrir l’arquitectura dels RCR arquitectes

A Olot hi ha un dels estudis d’arquitectura amb més prestigi a escala mundial: els RCR Arquitectes, guanyadors d’un premi Pritzer l’any 2017. Un guardó que vindria a ser el premi Nobel de l’arquitectura.

La seva arquitectura, que no us deixarà indiferents, té molta presència a Olot. T’animes a visitar-ne algunes?

5 obres d’RCR Arquitectes per visitar: l’Estadi d’atletisme, el Firalet, el Pavelló de Bany Tossols-Basil, el Restaurant Les Cols i el Parc de Pedra Tosca.

Obres RCR Arquitectes
Share Post