Les millors propostes per descobrir la ciutat dels volcans, Olot!
IG | FB | TW
 

Geocaching a Olot: un joc de pistes per a tota la família

Us agraden les excursions, els jocs de pistes, la natura i descobrir nous indrets? Si la resposta és que sí, us encantarà jugar al Geocaching! I en aquest article us recollim alguns dels millors Geocaching a Olot.

Tot i que tothom pot jugar a buscar Geocachings, ja us avancem que és una fantàstica activitat per fer amb nens a Olot, la Garrotxa o allà on aneu! El joc de pistes i la cerca del “cache” és un bon al·licient perquè la mainada s’animi a fer una caminada. És una forma més de motivar-los i fer que l’excursió en si mateixa sigui com un joc.

Què us sembla: juguem a trobar el tresor?

QUÈ ÉS EL GEOCACHING?

El Geocaching és un joc de pistes gratuït que permet geolocalitzar “tresors” amagats pels propis usuaris. Fa moltíssims anys que s’hi juga i hi ha “cachés” amagats per tot el món: també a Olot i la Garrotxa!

Els usuaris experts creen geocachings i els amaguen habitualment en llocs bonics que val la pena descobrir. Molts d’ells estan amagats a la natura, però també n’hi ha d’urbans, amagats a llocs d’interès a la ciutat.

COM FUNCIONA?

És molt senzill, només cal que us descarregueu l’app gratuïta de Geocaching (per iOS i Android) i que trieu algun geocaching a Olot (o voltants) que us vingui de gust anar a buscar.

Navegueu pel mapa de “caches” i cliqueu-ne un. Entre la informació disponible hi trobareu les pistes i descripció del propi usuari que l’ha amagat, així com opinions d’altres geocachers que ja han anat a cercar aquest “tresor” (us poden servir com a pista extra per saber què us trobareu, la dificultat de l’amagatall, etc)

Aleshores ja només cal calçar-vos les sabates i sortir a buscar el tresor! Arribeu fins al punt que us indica el mapa i busqueu per allà, seguint les pistes que tingueu.

El “cache” que haureu de trobar sol ser un recipient tipus capsa o tupper, i pot estar ben amagat sota una pedra, enmig d’uns matolls, dalt d’un arbre o dins d’una cova. Quan el trobeu, us podeu emportar el tresor que hi hagi a dins, si a canvi en deixeu vosaltres un altre! I no oblideu deixar el cache amagat al mateix lloc on l’heu trobat per al proper explorador que hi arribi.

Són tresors geocaching habituals: un ninot, un clip, una goma, un rotulador, una pedra pintada, un missatge xifrat… o qualsevol cosa petita i de poc valor. Al final, el que compta és trobar-lo; tant se val la recompensa, oi? 🙂

I per últim, cal que registreu el vostre nom i data per deixar constància que l’heu trobat. Avui dia, amb l’app és ben fàcil i còmode, però sempre és bo portar un llapis per escriure-ho també a la llibreteta de registre que trobareu dins de cada “cache”.

ALGUNS DELS MILLORS GEOCACHING A OLOT I VOLTANTS

Quan obriu el mapa per veure els geocaching d’Olot i la Garrotxa, veureu que n’hi ha un munt! A continuació us en proposem uns quants de fàcils i gratuïts que podeu fer per iniciar-vos en aquest joc de pistes per a tota la família.

Tingueu en compte que hi ha geocachings que són de pagament (subscripció premium). Els veureu marcats de color gris a la vostra aplicació. Els que us proposem aquí són gratuïts (marcats de color verd), ideals per iniciar-se.

GEOCACHING A LA MUNTANYA PELADA

Comencem amb un dels nostres preferits: el de la Muntanya Pelada! Podeu arribar-hi per on vulgueu, tot i que el geocacher us proposa pujar pel Tossols. Enfilar-se muntanya amunt no serà cap problema per als nens si van pensant en el tresor que trobaran un cop al cim!

AL BICICARRIL

Sabíeu que al costat del bicicarril de la Via Verda d’Olot hi ha dos miradors d’aus, a tocar del riu?

Amb aquest geocaching els descobrireu i gaudireu d’un lloc preciós a la vora del Fluvià. És un raconet de pau i tranquilitat, on hi creixen un munt de flors i plantes boniques. El geocaching és fàcil de trobar, només cal que continueu el camí fins el final de tot 😉

GEOCACHING A LA FONT DE LA SALUT

La font de la Salut és una de les millors excursions per fer a Olot i si la completeu trobant el geocaching serà un dia rodó! És un racó idíl·lic, a tocar del centre d’Olot i al costat del volcà Bisaroques, un dels quatre volcans d’Olot.

Si feu la cerca en els mesos d’hivern o principis de primavera, fixeu-vos-hi bé perquè podeu trobar la flor del lliri de neu (també anomenada “llàgrimes de Sant Josep”), que és una espècie protegida, bonica i molt característica.

EL CLOT DE L’NFERN

Aquest Geocaching d’Olot porta llegenda inclosa: el geocacher ens explica que aquest sot amagat del Parc de Pedratosca podria ser el forat on les bruixes hi feien els seus conjurs, o potser és on s’hi amagava el dimoni o potser simplement és un lloc molt bonic que té aquest nom per fer por….

Per descobrir-ho, seguiu el punt que us indica el mapa i intenteu trobar el geocaching amagat entre una paret de pedres abans d’arribar al clot. Ja us avisem que aquest geocaching costa un xic de trobar i que us podeu guiar millor per les fotografies que han penjat els usuaris que l’han trobat.

GEOCACHING PEL TRIAI

Un altre geocaching a Olot que podeu fer fàcilment és el de la Creu del Triai. De camí a la Fageda d’en Jordà, seguint el sender número 3 del Parc Natural, trobareu la creu del Triai, un homenatge als morts durant el Franquisme. Després de trobar el tresor, podeu seguir fent un tomb pel Triai, passant pels aiguamoixos de la Moixina.

GEOCACHINGS A BATET

A Batet teniu uns quants de geocachings per fer. Potser el més espectacular és el de l’església de Santa Maria de Batet on, després de trobar el “cache” amagat , podeu fer vàries passejades o admirar les fabuloses vistes!

Si us animeu a seguir caminant, podeu arribar fins a la Font Faja on hi ha un altre geocaching amagat! En voleu més? A Can Frontana i a la capella de la Sagrada Família de Batet en trobareu un parell més.

Share Post